Bekontakčių atsiskaitymų rinkai prognozuojamas beprecedentis augimas

Publikuota: 2016 m. lapkričio 16 d. trečiadienis

Anot „Grand View Research“ atlikto tyrimo, pasaulinė bekontakčių mokėjimų rinka iki 2024 m. turėtų išaugti iki 47,43 mlrd. JAV dolerių. Skelbiama, kad šioje srityje numatomas beprecedentis augimas.

Didžiausias pelnas ateis iš Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono. Jau 2015 m. šis regionas užėmė 20 proc. pasaulinės bekontakčių mokėjimų (NFC) rinkos.

Labiausiai augimą stimuliuos bekontakčiai mobilieji atsiskaitymai. Tačiau bekontakčių mokėjimo kortelių naudojimas taip pat sparčiai auga.

2015 m. pabaigoje Europoje buvo naudojama 346 mln. bekontakčių mokėjimo kortelių. Tai 41 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Per metus atsiskaitymų bekontaktėmis kortelėmis skaičius Europoje išaugo tris kartus iki 3,7 mlrd. ir sudarė 5 proc. visų atsiskaitymų kortelėmis.

Tyrimų kompanija RBR (angl. Retail Banking Research) prognozuoja, kad iki 2021 m. pusė visų mokėjimo kortelių Europoje bus bekontaktės. Tai paskatins bekontakčių mokėjimų populiarėjimą 6 kartus iki 25 mlrd. ir sudarys 22 proc. visų atsiskaitymų kortelėmis Europoje.

Šaltinis: psm7.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai

BS/2 plečia bendradarbiavimą su finansų įmonių grupe „Halyk Group“

Vidurinės Azijos regiono finansinės įstaigos aktyviai investuoja į naują šiuolaikišką bankinę įrangą. Šiame regione veikiančios „Halyk Group“ strategija orientuota į naujų technologijų produktų ir paslaugų diegimą. Vienas iš grupės bankų prioritetų – bankinės savitarnos kanalo pl... skaityti »