Pietų Korėjos centrinį banką atakavo Šiaurės Korėjos interneto piratai

Publikuota: 2011 m. gegužės 7 d. šeštadienis

Įtampa tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų tęsiasi ne tik realybėje, bet ir internetinėje erdvėje. Didžiausias ir svarbiausias Pietų Korėjos bankas „Nonghyup“ apkaltino Šiaurės Korėjos programišius paralyžiavus šio banko internetinės bankininkystės sistemą.

Klientai negalėjo naudotis banko paslaugomis, tvarkyti savo finansų. „Nonghyup“ atstovai šiuo išpuoliu apkaltino Šiaurės Korėjos įsilaužėlius. Pagal įsilaužėlių programinę įrangą incidento tyrėjai nustatė, kad tokia pačia įranga naudojasi Šiaurės Korėjos kibernetinių vagišių grupuotė „Pyongyang“.

Pietų Korėjos banke įvykusi ataka užblokavo internetinės prieigos sistemą, ištrynė kai kurių klientų kreditinių kortelių duomenis ir pridarė kitos žalos.

Tai jau ne pirmas kartas, kai vyksta atakos internetinėje erdvėje. Kovo mėnesio pradžioje Pietų Korėja kelis kartus nukentėjo nuo Šiaurės Korėjos kibernetinių įsibrovėlių. Tuomet buvo užblokuoti keli svarbūs šalies valdžios, ministerijų, kariuomenės interneto puslapiai. Panašios atakos taip pat buvo įvykdytos 2009 metais.

Manoma, kad internetinė erdvė tapo dar viena karo zona tarp šių konfliktuojančių šalių, kurių nesutarimai tęsiasi nuo vadinamojo Korėjos karo (1950–53 m.) laikų.

Šaltinis: BBC
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha