Vokietijos gyventojai už elektrą gali susimokėti bitkoinais

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 22 d. ketvirtadienis

Hanoverio (Vokietijoje) gyventojai gali atsiskaityti už elektros energijos sunaudojimą bitkoinais. Tokias paslaugas pasiūlė energetikos bendrovė „Enercity“, tiekianti šiam regionui elektros energiją, dujas, geriamąjį vandenį, teikianti šildymo paslaugas. Bendrovės atstovai tvirtina, kas skaitmeninės technologijos turi įtakos visai rinkai, taip pat ir energetikos sektoriui. 

„Enercity“ kartu su finansų technologijų įmone PEY įdiegė skaitmeninę mokėjimo sistemą, kuri priims virtualiąją valiutą vietoj įprasto mokėjimo. PEY leidžia bitkoinus įsigyti tiesiogiai debeto būdu, nuskaitant nuo naudotojo bankinės sąskaitos per „SEPA Direct Debit“.

„Bitcoin“ valiutos įvedimas – viena iš bendrovės strategijos dalių, siekiant įtvirtinti naujus klientų aptarnavimo standartus. Atsiskaityti biktoinais galima iš bet kurios vietos, jungiantis per internetą.

Nuo 2016 m. rugsėjo į kiekvieną sąskaitą už elektros sunaudojimą įtraukiamas specialus mokėjimo kodas. Visuose „Enercity“ klientų aptarnavimo biuruose ir miesto centre taip pat yra specialūs mokėjimo terminalai, per kuriuos galima čia pat apmokėti sąskaitas.

Šaltinis: banks.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha