„Alibaba“ savo akcijas iš „Yahoo!“ išpirks už 7,1 mlrd. dolerių

Publikuota: 2012 m. gegužės 21 d. pirmadienis

Didžiausia Kinijos prekybos internete kompanija „Alibaba“ susitarė iš JAV interneto bendrovės „Yahoo!“ už maždaug 7,1 mlrd. JAV dolerių (19,17 mlrd. Lt) išpirkti 20 proc. savo pačios akcijų, pranešė „Agence France-Presse“. Iš viso per sandorį „Yahoo!“ gaus ne mažiau kaip 7,1 mlrd. dolerių.

„Yahoo!“ turi būti sumokėta 6,3 mlrd. JAV dolerių ir suteikta 800 mln. JAV dolerių vertės naujai leidžiamų „Alibaba“ akcijų.

2005 m. „Yahoo!“ 43 proc. „Alibaba“ akcijų įsigijo už milijardą dolerių. Informacija apie bendrovės ketinimus pardavinėti savo Azijos aktyvus, taip pat ir „Alibaba“ dalį,  pasirodė antroje 2011-ųjų pusėje. Pagrindinė pretendentė į kinų interneto bendrovės akcijų paketą buvo pati „Alibaba“. Taip pat pasigirsdavo svarstymų, kad „Alibaba“ savo ruožtu gali įsigyti „Yahoo!“, jei amerikiečių bendrovė bus parduodama.

2012-ųjų vasarį paaiškėjo, kad „Alibaba“ derybos dėl savo akcijų išpirkimo stringa. Tada buvo pranešama, kad „Alibaba“ netenkina „Yahoo!“ siūloma kaina.

Pasklidus kalboms, kad „Alibaba“ ir „Yahoo!“ pasirašys sandorį, gegužės 18 d. biržoje amerikiečių bendrovės akcijos pabrango 4 proc.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha