„Facebook“ ir „Google“ stojo į kovą dėl „Skype“

Publikuota: 2011 m. gegužės 5 d. ketvirtadienis

Kaip praneša agentūra „Reuters“, socialinio tinklo „Facebook“ savininkai ir korporacijos „Google“ vadovybė nepriklausomai vieni nuo kitų pradėjo derybas dėl IP telefonijos paslaugos „Skype“ įsigijimo.

Agentūra nepatikslina, ar turima galvoje, jog „Skype“ atiteks vienai iš interneto gigančių, ar kalbama apie bendro projekto kūrimą. Visgi „Reuters“ ekspertai įvertino galimą „Skype“ sandėrį su „Google“ arba „Facebook“ 3–4 mln. JAV dolerių. Pranešama, jog „Facebook“ atstovauja socialinio tinklo įkūrėjas Markas Cukerbergas.

Agentūros „Reuters“ šaltinių duomenimis, derybos gali būti susijusios su „Skype“ IPO atidėjimu. IP telefonijos paslaugos pasirodymas biržoje perkeltas į 2011 metų antrąją pusę. Ekspertų vertinimu, pirminis akcijų pasirodymas gali atnešti „Skype“ apie milijardą dolerių pelno.

„Google“ ir „Facebook“ laikomos pasaulinės interneto rinkos lyderėmis. Korporacija „Google“ – tai to paties pavadinimo paieškos sistema, naršyklė „Google Chrome“, pašto paslauga „Google Mail“ ir pati populiariausia vaizdo siužetų svetainė pasaulyje „YouTube“. „Facebook“ – vienas didžiausių pasaulyje socialinių tinklų, kuriame užsiregistravę per 500 mln. naudotojų.

„Skype“ – tai IP telefonijos paslaugų lyderė. Kas mėnesį šia paslauga naudojasi 139 mln. pasaulio gyventojų. 2010 metų vasarą sklido gandai, jog „Skype“ už 5 mlrd. dolerių ketina įsigyti kompanija „Cisco“.

Šaltinis: Reuters
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha