„Microsoft“ pristatė išmanųjį laikrodį, skirtą sergantiems Parkinsono liga

Publikuota: 2017 m. gegužės 17 d. trečiadienis

„Microsoft“ dirbanti tyrėja Haiyan Zhang kūrėjų konferencijoje „Build“ pristatė laikrodį, skirtą sergantiems Parkinsono liga. 33-ejų Emma Louton, serganti Parkinsono liga, dėvėdama šį laikrodį, sugebėjo parašyti ant lapo savo vardą. Moteris, anksčiau dirbusi grafikos dizainere, jau 20 metų kenčia nuo Parkinsono ligos – dėl rankų drebėjimo ji nebegali dirbti.

Nors kol kas Parkinsono liga neišgydoma, „Microsoft“ darbuotoja Haiyan sukūrė įrenginį, kuris gali padėti nuo šios ligos kenčiantiems žmonėms kontroliuoti rankų drebėjimą. Ji du mėnesius dirbo kartu su Emma ir išleido laikrodžio prototipą „Emma Wach“.

Į išmanųjį laikrodį įdiegti jutikliai ir dirbtinio intelekto sistema analizuoja laikrodį dėvinčio asmens simptomus. Vėliau laikrodis vibruoja, sukurdamas individualizuotą ritmą. Vibracijos paskatina laikrodžio savininką susikaupti, sumažina raumenų siunčiamus signalus ir patį drebulį.

Laikrodis kol kas dar tik bandomas, tačiau jo panaudojimo prognozės optimistinės – trys iš keturių jį išbandžiusių asmenų sugebėjo suvaldyti drebulį ir parašyti savo vardą.

Šaltinis: Softpedia.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha