Naudingos ir įdomios nuorodos

Publikuota: 2001 m. balandžio 27 d. penktadienis
IRC pagalbos puslapis
www.irchelp.org Vis daugiau ir daugiau žmonių pirmą kartą panyra į internetą, o tiksliau, savo interneto ir virtualiojo bendravimo praktiką pradeda nuo pokalbių kambarių – IRC. Akivaizdu, kad iš pradžių kyla įvairių problemų, bėdų, todėl apie jas ne pro šalį būtų iš anksto pasiskaityti. Pravers ir jau pažengusiems vartotojams, kurie galbūt žino ne visas IRC galimybes, nes jų yra labai daug.
***
Lietuviškas ICQ pasaulis
www.iti.lt/~icq Tiems, kas dar nežino, kas yra ICQ ir su kuo jis valgomas, nedelsiant rekomenduočiau apsilankyti šiame puslapyje ir susipažinti su šios programėlės teikiamais privalumais. Tai nėra tas pats, kaip IRC, bet už IRC kur kas galingiau ir galimybės kur kas platesnės. Taip pat nereikia užmiršti ir tam tikrų naudojimosi ICQ elgesio taisyklių.
***
Ar jūs priklausomas nuo IRC?
www.rotfl.com/irc-addict Ne paslaptis, kad daug kam IRC yra liga. Kiti vis dar laviruoja tarp saikingo naudojimo ir ligos. Šiame puslapyje rasite mažiausiai dešimt priklausymo simptomų. Kas čia šeimininkas: Jūs ar IRC?..
***
Interneto ICQ
www.icq.com/icqwebbie Kas turi ir bendrauja per ICQ (I seek you) kartais susiduria su problema, kai reikia bendrauti su asmeniu, sėdinčiu prie kito kompiuterio, sakykim, bibliotekoje, nes reikia parsisiųsti programą, ją įdiegti. Dabar viso to nereikia, nes bendrauti galima tiesiog per internetą. Tereikia tik atsiminti savo slaptažodį, ICQ numerį, ir pirmyn – nieko nereikia siuntinėtis ir vargti.
***
Pokeris per IRC
www.cs.cmu.edu/afs/cs/user/mummert/public/www/ircbot.html Kartais vien plepėti IRC yra labai varginantis dalykas, juo labiau, kai užeina tingulys „kabinti“ naujus žmones, o jau pažįstamų kaip ir nėra. Tada, norint atsipalaiduoti, galima pažaisti keletą žaidimų. Vienas jų – pokeris. Manote, kad kortomis žaisti neįmanoma? Tereikia kanalo tvarkytojui („bot“) susitvarkyti savo kanalą, įdiegti programėlę ir pradėti azartinius žaidimus. Gal net iš pinigų arba... „išbaninimo“ dienų.
***
Lietuvos IRC vaikinai
www.vaikinai.lt Visada daugiau dėmesio skiriama IRC pleputėms, o ne plepiams. Šį kartą ir IRC vaikinai neliko nuskriausti. Jie turi savo puslapį, neseniai pakeitė dizainą. Tinklapyje gali registruoti savo slapyvardžius („nick“), sveikinti vienas kitą su gimtadieniu ir t. t. Merginos, kur jūs naršote? Ar ne pats laikas čia apsilankyti?..
***
Parsisiųskite ir plepėkite
http://www.zdnet.com Kas atsitinka, kai „ZDNet“ paieškos laukelyje surenki žodį „chat“? Tuomet supranti, kad pokalbių kambarių galimybės yra kur kas platesnės, o pasaulis įdomesnis. Keletas naudingų programėlių, norintiems bendrauti ne vien tik su nepažįstamaisiais, bet ir įmonės viduje. Pavyzdžiui, įdiegus programą „Intranet Chat v1.11“, galima bendrauti su bendradarbiais, kurių kompiuteriai sujungti vietiniu tinklu.
***
Pokalbių kambariai „Ride“
www.chat.lt Paprastai interneto pokalbių kambariai būna paprasti, juose galima kabėti tik viename kanale, žodžiu, nepatogūs. Pokalbių serveris „Ride“ yra kiek kitoks, nes čia galima pasirinkti kanalą, taip pat būtina registruotis. Tai garantuoja, kad jūsų slapyvardžio („nick“) niekas nepasisavins. Viena problema yra tai, kad plepėtis neišeis, jei jūsų naršyklė nepritaikyta JAVA kalbai.
***
Kanalo „#Europa“ puslapis
http://europa.free-hosting.lt Originalus vieno iš kelių šimtų kanalų puslapis, kuriame, kaip ir visuose, pateikiama informacija apie kanalą, ten sėdinčius narius, susitikimus („meeting“), kanalo statistika ir t. t.
***
Virusai per IRC
http://vmalta.future.easyspace.com/virus.htm Viena iš dažniausių techninių problemų IRC yra virusai. Kartais išnyra langelis, kuriame kažkas tau nori atsiųsti kokį failą, o po to paaiškėja, kad tai Trojos virusas, kuris, beje, ir valdomas per IRC. Šiame puslapyje pateikiama informacija ir patarimai apie IRC virusus.
Šaltinis: internetas
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai