Skaitmeninė evoliucija: kokios šalys lyderiauja?

Publikuota: 2017 m. liepos 13 d. ketvirtadienis

Flečerio mokykla ir „Mastercard“ atliko tyrimą  ir paskelbė ataskaitą „Skaitmeninės evoliucijos indeksas 2017 metais“, kurioje vertinami šalių pasiekimai skaitmeninės ekonomikos srityje.

Buvo tirtos 60 šalių, vertinant, kiek šalims pavyko pasiekti skaitmeninės ekonomikos srityje ir kaip jos sekasi integruoti naujas galimybes į  visuomenės gyvenimą. Indeksas buvo nustatomas pagal 4 rodiklius: Prieiga prie interneto ir infrastruktūros plėtra, Skaitmeninių technologijų paklausa tarp vartotojų, Valstybės politika, įstatymai ir ištekliai, Inovacijos ir investicijos į technologijas.

Tyrimo rezultatai parodė, kad skaitmeninės ekonomikos srityje lyderiauja Singapūras, Didžioji Britanija, Naujoji Zelandija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Estija, Honkongas, Japonija ir Izraelis.

Sulėtėjusio augimo tempo šalimis įvardintos dauguma Vakarų Europos šalių, Skandinavijos šalys, Australija ir Pietų Korėja. Perspektyviomis – Kinija, Kenija, Rusija, Malaizija, Filipinai, Indonezija, Brazilija, Kolumbija, Čilė, Meksika. Tarp šių šalių pateko ir Lietuva.

Nors minėtose šalyse skaitmenizavimo lygis gana mažas, tačiau šalys demonstruoja aktyvų augimo tempą. Galiausiai, probleminėmis šalimis, kurių skaitmenizavimo lygis žemas, o augimo  tempai taip pat maži, pavadintos Pietų Afrika, Peru, Egiptas, Graikija ir Pakistanas.

Tyrimas taip pat parodė, kad pagrindinis skaitmenizavimo sėkmės raktas – visuomenės pasitikėjimas. Aušto skaitmenizavimo lygio šalių piliečiai labiau pasitiki technologijomis ir labiau toleruoja techninius nesklandumus, pasitaikančius naudojantis interneto paslaugomis ar per internetą atliekant finansines operacijas.

Šaltinis: https://newsroom.mastercard.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha