Australiškas monetas puošia bananai su pižamomis

Publikuota: 2017 m. birželio 12 d. pirmadienis

Ir kas tik nevaizduojama ant monetų! Pavyzdžiui – bananai su pižamomis! Kodėl? Todėl, kad Australijos  gyventojai mėgsta žiūrėti linksmą animacinį filmuką „Bananai su pižamomis“. Šiemet šis filmukas švenčia 25 metų jubiliejų, taigi šia proga Australijos karališkoji monetų kalykla išleido dvi  jam skirtas monetas.

Du bananai Džo ir Semas, dėvintys pižamas, kartu su draugais, vaizduojami ant 20 ir 5 centų monetų. 20 centų monetos reverse šalia bananų bėga trys pliušiniai meškiukai, o 5 centų monetos reverse šalia bananų šypsosi peliukas. Kitoje monetų pusėje vaizduojamas karalienės Elžbietos II-osios portretas, naudojamas ant visų australiškų monetų nuo 1999 metų.

Pirmą kartą filmukas „Bananai su pižamomis“ pasirodė 1992 m. ir greitai išpopuliarėjo ne tik savoje šalyje. 2011 m. serialas buvo atnaujintas.

Šaltinis: Banks.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »