Išmanioji piešimo lenta: kitoks požiūris į meną

Publikuota: 2013 m. liepos 13 d. šeštadienis

Baltas popieriaus lapas ir grafitinis pieštukas – ko gero pagrindiniai kiekvieno dailininko palydovai. Tačiau mes gyvename išmaniosios visuomenės laikais, kai technologijos veržiasi į visas gyvenimo sritis. Dizaineris Yun–Fan Chang sukūrė konceptą, išmaniąją piešimo lentą.

Interaktyvi piešimo lenta yra pagaminta iš permatomos medžiagos su jutikliniu ekranu. Dailininkas specialiu pieštuku gali ne tik piešti iš natūros, bet ir „gyvai“ kopijuoti vaizdą esantį prieš jį. Pasirenkamų spalvų paletė taip pat plati, neapsiribojanti vien „tikromis“ spalvomis.

Tačiau skeptikai šią Yun–Fan Chang idėją vertina neigiamai, esą tik piešdamas ant popieriaus lapo menininkas gali pajusti savo kūrinį ir įkvėpti jam gyvybės. Kita vertus, tokia išmanioji piešimo lenta gali puikiai praversti vaikams, kurie neretai mokosi kopijuoti daiktus prieš patys juos piešdami.

Šaltinis: penki.lt, yankodesign.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Idėja: vienas pultelis visiems prietaisams

Įsivaizduokite nedidelį, kompaktišką pultelį, kuriuo galėtumėte valdyti visus namuose esančius prietaisus. Idėja išties patraukli. Kai kurios kompanijos jau siūlo panašių prietaisų, tačiau dizainerio Tobi Kimo nuomone, į viską reikia žvelgti daug paprasčiau. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »