Moksleivių sukurtas užsklandas apie atliekų rūšiavimą galės atsisiųsti visi norintieji

Publikuota: 2014 m. balandžio 25 d. penktadienis

Visi norintieji atsisiųsti originalias užsklandas savo kompiuterių ekranams galės pasinaudoti geriausiais moksleivių užsklandos konkurso „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?” darbais. Šį konkursą inicijavo Aplinkos ministerija ir Elektronikos platintojų asociacija (EPA). Dabar yra pratęstas terminas pateikti darbus konkursui – ekrano užsklandas aplinkosaugos tema skaitmeniniu formatu moksleiviai gali siųsti elektroniniu paštu konkursai@epa.lt iki gegužės 25 dienos. 

Moksleivių sukurtos užsklandos turi atspindėti projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ tikslus. Tai, kad stambios ir smulkios elektronikos, baterijų ir dujošvyčių lempų atliekos turi būti tvarkomos atsakingai, kad jas reikia atnešti į specialius EPA konteinerius, – tokia aplinkosaugos tematika ir turi atsispindėti moksleivių darbuose. Po konkurso jo laimėtojų darbus bus galima nemokamai parsisiųsti į savo kompiuterius. 

Atsižvelgusi į kūrybiškumą, konkurso temos atskleidimą ir originalumą, užsklandos konkurso vertinimo komisija skirs po dvi pirmąsias, antrąsias ir trečiąsias vietas pagal 5-8 ir 9-12 klasių moksleivių amžiaus grupes. Konkurso laimėtojams Aplinkos ministerijoje bus įteikti EPA narių įsteigti prizai ir kiti apdovanojimai. 

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Moksleiviai į aikšteles daugiausiai sutempė senų televizorių

Kol už atliekų tvarkymą atsakingos institucijos suka galvas, kaip įgyvendinti ES direktyvų reikalavimus, Lietuvos moksleiviai rodo sektiną pavyzdį. Elektronikos platintojų Asociacijos (EPA) organizuojamo projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” metu moksleiviai elektronikos atliekų... skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »