Moksleiviai per mėnesį surinko daugiau nei 1 200 kg senų baterijų

Publikuota: 2013 m. gruodžio 27 d. penktadienis

Lietuvos mokyklas vienijančios socialinės akcijos „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” pirmojo etapo metu moksleiviai surinko 1 200 kg senų baterijų. Tiek atliekų akcijos organizatoriams atidavė daugiau nei 70 šalies mokyklų, aktyviai prisijungusių prie lapkričio mėnesį vykusio pirmojo projekto etapo. Didžiausi rūšiavimo aktyvistai – Lazdijų, Kauno, Klaipėdos ir Tauragės rajonų moksleiviai. Jie surinko daugiausiai nebenaudojamų elementų.

„Šio projekto tikslas – ne surinkti atliekų kilogramai, bet kintantis jaunimo požiūris į aplinkos tausojimą. Darbščiausių mokinių susitikimai su geriausiais šalies krepšininkais yra ne tik atlygis už tinkamai surūšiuotas atliekas, bet  ir patvirtinimas, kad draugiškumas aplinkai yra bendražmogiška vertybė, vienodai rūpinti visiems,“ – teigia Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) vadovas Mantas Varaška.

Pasibaigus pirmajam akcijos etapui, pirmųjų vietų nugalėtojai – beveik 1 000 mokinių – bus apdovanoti bilietais į krepšinio klubų Kauno „Žalgiris“ ir BC „Lietuvos Rytas“ rungtynes. Iki varžybų akcijos laureatams organizatoriai su vienu iš „Žalgirio“ komandos žaidėju planuoja surengti tiesioginį vaizdo pokalbį, kurį internete galės stebėti visi norintys.

Vasarį moksleivių laukia jau antrasis akcijos etapas – dujošvyčių lempų atliekų rinkimas. Jo laimėtojai taip pat bus apdovanoti iki 150 bilietų į vienas Vilniaus „Lietuvos ryto“ ar Kauno „Žalgirio“ krepšinio rungtynes namų arenoje. Antrų–trečių vietų akcijos laimėtojai turės teisę į savo mokyklą pasikviesti vieną krepšininką iš pasirinktos komandos, kad pabendrautų apie krepšinį, treniruotes, sveiką gyvenimo būdą  bei švarią aplinką.

Socialinės akcijos pabaiga numatoma gegužės mėnesį. Susumavus visus rezultatus, viena visų projekto etapų mokykla-nugalėtoja į savo paskutinio skambučio šventę galės pasikviesti pasirinktos krepšinio komandos narius. Organizatoriai primena, kad šalies mokyklos dar gali registruotis dalyvauti likusiuose projekto etapuose. Daugiau informacijos: www.epa.lt/projektai

 

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Moksleiviai į aikšteles daugiausiai sutempė senų televizorių

Kol už atliekų tvarkymą atsakingos institucijos suka galvas, kaip įgyvendinti ES direktyvų reikalavimus, Lietuvos moksleiviai rodo sektiną pavyzdį. Elektronikos platintojų Asociacijos (EPA) organizuojamo projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” metu moksleiviai elektronikos atliekų... skaityti »