Skaidrumo iniciatyva „Jonvabaliai“ laimėjo Europos Komisijos apdovanojimą

Publikuota: 2016 m. spalio 12 d. trečiadienis

Finansų ministerijos ir partnerių iniciatyva „Jonvabaliai“ už skaidrumo ir atsakingumo skatinimą, naudojant Europos Sąjungos lėšas, paskelbta nugalėtoja Europos Komisijos (EK) „RegioStars 2016“ apdovanojimuose. Šie apdovanojimai skiriami labiausiai įkvepiantiems ir naujoviškiems projektams. „Jonvabalių“ iniciatyva tapo nugalėtoja kategorijoje „Veiksmingas valdymas“.

Iš 104 „RegioStars 2016“ apdovanojimams pateiktų projektų, remdamasi inovatyvumo, poveikio, tvarumo ir bendradarbiavimo kriterijais, komisija atrinko 23. Į finalą pateko 14-os ES valstybių narių nominuoti projektai.

Pasak finansų ministrės Rasos Budbergytės, Lietuvos skaidrumo iniciatyvos įvertinimas Europos mastu – tai dar vienas įrodymas, kad projektų vykdytojų atvirumas visuomenei ir įgyvendinamų projektų skaidrumas yra ne tik reikalingas, bet ir aukštai vertinamas.

„Natūralus žmonių smalsumas žinoti kuo daugiau apie ES pinigais finansuojamus projektus, kurių rasime kiekviename Lietuvos regione. Todėl durys visuomenei į ES pinigais vykdomų projektų virtuvę visuomet turi būti atviros, nes kuo daugiau aiškių atsakymų žmonės sulauks, tuo mažiau turės įtarimų dėl projektų skaidrumo“, – sako finansų ministrė R. Budbergytė.

Iniciatyvos „Jonvabaliai“ veikla paremta projektų vykdytojų ir gyventojų dialogu. Internete sudaryta patogi galimybė rasti suprantamą informaciją, be to, prie iniciatyvos prisijungę projektai paskiria kontaktinį asmenį ir įsipareigoja, kad jis atsakys į tiesiogiai besikreipiančius gyventojų klausimus.

Šaltinis: finmin.lrv.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha