Sugrąžinta daugiau kaip 1 milijardas litų mokėjimų už „Snoro“ išduotas paskolas

Publikuota: 2014 m. sausio 29 d. trečiadienis

Nuo bankroto paskelbimo 2011 m. gruodžio 7 dieną iki 2013 m. gruodžio pabaigos „Snoro“ bankroto administratorius, kartu su banko darbuotojais aktyviai valdydamas banko išduotų paskolų portfelį, jau sugrąžino 1 mlrd. litų. Per šį laikotarpį taip pat papildomai surinkti 153 mln. litų palūkanų ir kitų mokesčių už paslaugas. Iš šių sumų 50 mln. litų paskolų ir beveik 7 mln. litų palūkanų buvo išieškoti iš bankui įkeisto turto.  

Per minimą laikotarpį bankroto administratoriaus komanda ėmėsi veiksmų, kurie leido užtikrinti nenutrūkstamą paskolų ir palūkanų mokėjimą, taip pat daug dėmesio skyrė, kad būtų išaiškinta paskolų pervedimo schema į Kipro, Kaimanų ir Didžiosios Britanijos Mergelių salose registruotus fondus. Pirminiu vertinimu, šių paskolų realizuojama vertė siekė vidutiniškai 180 mln. litų, tačiau šiuo metu bankroto administratoriaus skaičiavimai leidžia manyti, kad bankui grąžinama suma gali viršyti 230 mln. litų. Iki šiol bankui jau sugrąžinta daugiau kaip 80 mln. litų, likusių lėšų grąžinimas tęsiamas.   

„Pradėję administruoti banko bankrotą kartu su vėliau paskirtu kreditorių komitetu priėmėme sprendimą, kad iš pradžių didžiausią vertę banko kreditoriams sukurs aktyvus paskolų portfelio administravimas. Ši strategija pasiteisino – pavyko sugrąžinti reikšmingą sumą, kuri galės būti skiriama išmokoms kreditoriams“, – sako Neilas Cooperis, „Snoro“ bankroto administratorius.

Pasak N. Cooperio, šiuo metu jo komanda jau yra pradėjusi ieškoti potencialių „Snoro“ paskolų portfelio pirkėjų, tačiau konkretus sprendimas dėl paskolų portfelio pardavimo bus priimamas atlikus analizę ir įvertinus visas pardavimo bei alternatyvias galimybes. 

Šiuo metu paskolų administravimo procesas tęsiamas kaip įprasta, taip pat vyksta iš skolininkų perimto nekilnojamojo turto pardavimas bei teisiniai paskolų išieškojimo procesai. Gyventojai bei įmonės ir toliau refinansuoja „Snoro“ suteiktas paskolas kitose kredito įstaigose.    

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha