Susitikime su Amerikos-Lietuvos verslo taryba - dėmesys Fintech sektoriaus plėtrai

Publikuota: 2017 m. sausio 13 d. penktadienis

Finansų ministras Vilius Šapoka susitiko su Lietuvoje viešinčiu Amerikos-Lietuvos verslo tarybos (ALBC) prezidentu Ericu Stewartu, su kuriuo diskutavo apie verslo ir investicijų perspektyvas. Daugiausiai dėmesio susitikime skirta Fintech sektoriaus plėtrai Lietuvoje aptarti.

„Fintech įmonių kūrimasis mūsų šalyje yra vertinamas ir laukiamas. Vyriausybė bei kitos institucijos deda visas pastangas, siekdamos sukurti palankesnes sąlygas inovatyviam verslui Lietuvoje kurtis ir įsitvirtinti“, - sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Ministras pastebėjo, kad Lietuvai dvišaliuose santykiuose itin svarbus įgyjamas JAV verslo pasitikėjimas ir kaip gerosios praktikos pavyzdį įvardijo vertybinių popierių biržų bendrovės „Nasdaq“ Lietuvoje atidarytą Technologijų ir verslo kompetencijų centrą.

„Tai, kad mūsų šalis išlieka patikima partnere, o investicinis klimatas yra palankus, rodo ir Pasaulio banko sudaromame „Doing Business“ reitinge 2017 metais užimta 21 vieta tarp 190 šalių, o Europos Sąjungos valstybių narių gretose  – 10 vieta“, - pabrėžė ministras.

Siekiant perimti JAV kompanijų patirtį, ministras jų atstovus pakvietė dalyvauti šių metų pavasarį Vilniuje organizuojamoje Tarptautinėje finansų rinkų konferencijoje.

Šaltinis: finmin.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha