Sankt Peterburgo autobusuose – atsiskaitymai kortelėmis

Rusijoje, Sankt Peterburge, įgyvendinamas naujas projektas – kai kuriuose autobusuose diegiami atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis. skaityti »

Mokėjimo kortelės, kvepiančios vaisiais

Pirmosios mokėjimo kortelės Lietuvoje atsirado dar 1993 metais. Jas pradėjo platinti tuometis Vilniaus bankas (dabartinis SEB bankas). Dabar Lietuvoje mokėjimo kortelių jau yra daugiau nei gyventojų – apie 3,5 mln. skaityti »

Kas sekundę – po du atsiskaitymus mokėjimo kortele

Mokėjimo kortelės istorija Lietuvoje skaičiuojama jau nuo 1993 metų, kada SEB bankas, tuomet dar vadinęsis Vilniaus banku, išleido pirmąją mokėjimo kortelę šalyje. skaityti »

Kaip neišleisti per daug pinigų atsiskaitant kortele?

Net ir pasibaigus finansiniam sunkmečiui, daugelis ir toliau nori racionaliai tvarkyti pinigus – planuoti ir kontroliuoti savo išlaidas, neišleisti daugiau ten, kur gali išleisti mažiau, pasirūpinti, kad reikalingiems dalykams pinigų užtektų. skaityti »

Trys patarimai praradusiems banko kortelę

SEB banko duomenimis, vis daugiau Lietuvos gyventojų renkasi atsiskaityti kortele − per pastaruosius dvejus metus atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis skaičius ir atsiskaitymo suma padidėjo beveik ketvirtadaliu. skaityti »

Indijos rinkoje – virtuali mokėjimo kortelė

Mokėjimų kompanija „Paytm“ kartu su „RuPay“ ir kitais nacionaliniais Indijos bankais ketina išleisti virtualią mokėjimo kortelę. skaityti »

Galimybės mokėti kortele pirkėjai labiausiai pasigenda pašte ir Gariūnuose

Daugiau kaip 800 įvairių prekyviečių ir paslaugų teikimo vietų Vilniuje ir kituose didmiesčiuose − tiek jų per vieną mėnesį pažymėjo pirkėjai specialioje programėlėje norėdami jose atsiskaityti ne tik grynaisiais pinigais, bet ir turimomis mokėjimo kortelėmis. skaityti »

Kišenpinigiai – į mokėjimo kortelės sąskaitą

Jei anksčiau pinigai vaiko kasdienėms išlaidoms asocijavosi su kišenėje žvangančiomis monetomis, tai šiandien vis daugiau tėvų kišenpinigius renkasi pervesti į atžalos mokėjimo kortelės sąskaitą. skaityti »

„MasterCard“ į apyrankę įdiegė mokėjimo kortelę

Amerikiečių pradedančioji bendrovė „PureWrist“ sukūrė plastikinę apyrankę su medalionu, į kurį galima įdiegti keletą kartų sumažintą mokėjimo sistemos „MasterCard“ kortelę. skaityti »

Pagerės mokėjimo kortelių priėmimo sąlygos

Per artimiausius metus mažmeninės prekybos įmonės gali tikėtis mažesnių mokėjimo kortelių aptarnavimo mokesčių, didesnio taikomų įkainių skaidrumo ir galimybės pasirinkti, kokias mokėjimo korteles priimti. skaityti »