Į „Rašom!“ finalą daugiausiai pateko kauniečių

Publikuota: 2014 m. vasario 24 d. pirmadienis

Paskelbtas konkurso „Rašom!“ finalistų sąrašas. Į ketvirtojo Nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso finalą pateko 43 dalyviai, kurie atskirose grupėse varžysis dėl pagrindinių prizų – kruizinių kelionių Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Iš beveik 6000 dalyvių į finalą daugiausiai pateko kauniečių – 15. Finale taip pat dalyvaus septyni vilniečiai, keturi Mažeikių ir trys Alytaus gyventojai.

Visi dalyviai finale suskirstyti į 5 grupes: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai, medikai, suaugusieji ir originaliausių darbų autoriai.

Kaip teigia Lietuvių kalbos instituto kalbos muziejaus „Lituanistikos židinys“ vadovė ir konkurso „Rašom!“ koordinatorė Rasa Červinskienė, daugiausiai dailyraščių, net 2900, buvo gauta iš jauniausiųjų dalyvių.

„Suaugusiųjų grupėje moterys aktyvumu gerokai pralenkė vyrus, kurios atsiuntė 16 kartų daugiau darbų nei vyrai“, – sako R. Červinskienė.

Konkursą organizuoja Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, bendrovė „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinė pedagogų grupė. Konkurse galėjo dalyvauti visi Lietuvos gyventojai: nuo trečiaklasių iki senjorų.

„Rašom!“ yra antrasis nacionalinis konkursas, kurį inicijuoja ir organizuoja raštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei mokyklos reikmenų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“. Įmonė šiemet pirmą kartą rengė  Nacionalinį vaikų dailės darbų konkursą „Piešiam!“.

Anot konkurso iniciatoriaus bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus Artūro Tumino, abiejuose konkursuose galima pastebėti pažįstamus vardus ir pavardes. Šiemet į „Rašom!“ konkurso finalą pateko Emilija Kleopatra Miežlaiškytė, kuri prieš keletą dienų konkurso „Piešiam!“ finale, savo amžiaus grupėje, iškovojo pirmąją vietą.

„Kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais kasdien besinaudojantys žmonės pamiršta, kaip reikia rašyti ir piešti ranka. Siekiame reabilituoti šiuos užsiėmimus ir ugdyti dailaus rašymo ir piešimo įgūdžius. Rengdami konkursą „Rašom!” norime ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, visus paskatinti į ranką dažniau paimti plunksnakotį“, – teigia A. Tuminas.

Šių metų konkurso grupių nugalėtojai, originaliausio darbo autorius ir dailiausiai rašantis medikas bus apdovanoti keltų bendrovės „Tallink“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Į Rygą nugalėtojus su draugais nuveš kompanijos „Lux Express“ autobusai. Visi konkurso finalo dalyviai bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“ ir saldumynais.

Finalistų sąrašą galite rasti tinklapyje www.rašom.lt.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai