Ministrė J. Petrauskienė: aukštųjų mokyklų tinklo konsolidacija – prielaida kilti dėstytojų atlyginimams

Publikuota: 2017 m. sausio 13 d. penktadienis

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė susitiko su Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) atstovais. Per susitikimą aptarti aukštojo mokslo pertvarkos ir bendradarbiavimo klausimai.

Ministrė J. Petrauskienė pakvietė profesines sąjungas kaip vieną iš svarbių suinteresuotų šalių aktyviai dalyvauti aukštojo mokslo pertvarkos svarstymuose ir teikti siūlymus dėl aukštųjų mokyklų konsolidacijos.

Susitikime švietimo ir mokslo ministrė pabrėžė tris pagrindinius uždavinius aukštojo mokslo srityje siekiant kokybinių permainų: tai aukštųjų mokyklų tinklo, finansavimo ir kokybės užtikrinimo sistemos pertvarka siejant finansavimą su kokybe ir rezultatais.

„Esame tarptautinės aukštojo mokslo erdvės nariai, tad mums galioja bendri mokslo ir studijų kokybės standartai“, – sakė ministrė J. Petrauskienė.

„Tinklo pertvarka būtina siekiant sustiprinti potencialą ir efektyviai panaudoti išteklius, kuriuos turime. Išbarstytas potencialas nesudaro galimybių didinti dėstytojų atlyginimų ir į mokslą pritraukti gabiausiųjų“, – pabrėžia švietimo ir mokslo ministrė.

Ministrė pažymėjo, kad į pertvarką reikia žiūrėti kompleksiškai. Būtina užtikrinti, kad povidurinio švietimo grandinė atskiruose miestuose veiktų atsižvelgiant į valstybės ir regiono poreikius. „Mes inicijuojame dialogą. Tai yra startas tolimesnei diskusijai ir siūlymai gali būti įvairūs“, – sakė ministrė J. Petrauskienė.

Švietimo ir mokslo ministrė taip pat akcentavo siekį pereiti prie nemokamų studijų. „2018 metai galėtų būti posūkio pradžia“, – sakė ministrė J. Petrauskienė.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai