Šalies pedagogams – nemokama galimybė tobulėti

Publikuota: 2016 m. birželio 9 d. ketvirtadienis

Šalies mokyklose prasidedant moksleivių atostogoms, mokytojai ir mokyklų vadovai kviečiami pasinaudoti unikalia galimybe tobulinti savo profesines kompetencijas – įgyti skaitmeninio raštingumo ir pokyčių valdymo įgūdžių, sužinoti apie naujausius mokymo metodus bei kūrybingą jų taikymą pamokose. Šią progą mokykloms suteikia programa „Samsung Mokykla ateičiai“, kurios laimėtojams atiteks ir 10 000 Eur vertės prizas.

Mokymų pedagogams programa Lietuvoje vyksta jau trečius metus. Valstybinės ir savivaldybių bendrojo ugdymo mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos, vykdančios bendrojo ugdymo programas, paraiškas dalyvauti programoje gali pateikti iki birželio 30 d. Dalyvavimas mokymuose ugdymo įstaigoms – nemokamas.

Mokymų turinį kuria programos partneriai „Renkuosi mokyti!“ bei švietimo ekspertai. Šiais metais dalyvauti penkis mėnesius truksiančiuose mokymuose bus pakviesti 40 mokytojų ir mokyklų vadovų iš įvairių šalies ugdymo įstaigų.  Mokyklų komandas konsultuos patyrę mentoriai.

„Kiekvienais metais stengiamės pasiūlyti labiausiai mokyklų poreikius atitinkantį mokymų turinį. Šiais metais programa taip pat pasitiks dalyvius kiek pasikeitusi – labiausiai motyvuoti mokytojai ne tik mokysis dirbti su skaitmeninėmis technologijomis, bet ir susipažins su programavimu“, – sakė „Samsung Electronics Baltics“ technologinių sprendimų ekspertas švietimui Vaidas Bielinis.

Programos metu dalyviai rengs skaitmeninių pokyčių savo mokykloje projektus, kuriuose turės pateikti viziją, kaip spręsti mokyklos bendruomenei aktualią problemą, tobulinti mokymo procesą ir tokiu būdų pagerinti mokinių mokymosi rezultatus. Mokyklai, parengusiai reikšmingiausią poveikį turintį ir tvariausią projektą, bus skirtas 10 000 eurų vertės prizas „Samsung“ technologijoms įsigyti.

Ankstesniais programos metais šį prizą į savo mokyklas jau yra parvežę Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos ir Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos pedagogai. Per dvejus metus mokymų programą baigė 160 mokytojų iš visos Lietuvos.

Sparti technologijų pažanga atveria plačias modernių mokymo metodų taikymo galimybes. Tuo pačiu mokyklos patiria didelių iššūkių dėl žemo pedagogų pasitikėjimo savo skaitmeniniais gebėjimais. Net stiprią technologinę bazę turinčiose mokyklose, ji ne visuomet efektyviai panaudojama. Programa sukurta siekiant tobulinti mokytojų skaitmeninio raštingumo kompetencijas ir kurti mokyklose įkvepiančią, kūrybiškumą skatinančią mokymosi aplinką.

Registracija į penkis mėnesius truksiančius nemokamus mokymus vyksta iki birželio pabaigos. Paraiškos formą ir išsamesnę informaciją galima rasti www.mokyklaateiciai.lt

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

Populiariausi straipsniai