Silicio slėnio ekspertai atlieka Lietuvos inovatyvumo galimybių analizę

Publikuota: 2014 m. lapkričio 24 d. pirmadienis

Lapkričio 17–21 d. d. Lietuvoje lankėsi JAV Silicio slėnyje veikiančio Stanfordo tyrimų instituto ekspertai, atliekantys Lietuvos inovatyvumo galimybių analizę. Jų vizito tikslas – iš arčiau susipažinti su Lietuvos inovacijų ekosistema ir teikti rekomendacijas dėl jos tobulinimo.

Stanfordo tyrimų instituto delegacijai vadovauja mokslinių tyrimų ir analitikos srities direktorius dr. Džefris Aleksandras, turintis daugiau kaip 20 metų veiklos patirtį analizuojant valstybės politikos poveikį technologijų plėtrai, moksliniams tyrimams, verslumui ir pramonės konkurencingumui. Ekspertai Lietuvoje praleido savaitę, jų vizito metu Vilniuje ir Kaune surengtuose seminaruose susitiko inovacijų politikos formuotojai, universitetų bei inovacijas skatinančių ir finansuojančių agentūrų vadovai, mokslo ir technologijų parkų bei slėnių  ir atviros prieigos centrų atstovai, inovatyvaus verslo lyderiai.

Susitikimų metu aptartos technologijų perdavimo galimybės Lietuvoje, glaudesnis universitetų bei mokslo ir technologijų parkų bendradarbiavimas. Buvo kalbama apie Lietuvos studentus, kaip juos paruošti naujų verslų kūrimui, kaip jie galėtų savo teorines žinias panaudoti praktikoje, kad baigę mokslus galėtų įgyti tinkamų kompetenciją ir dirbti inovatyviose įmonėse.

„SRI International“ – tai Silicio slėnyje įsikūręs ne pelno siekiantis nepriklausomas tyrimų ir inovacijų centras, teikiantis fundamentinių ir taikomųjų tyrimų, laboratorijų ir konsultacijų paslaugas, technologijų vystymo, licencijavimo ir daugelį kitų paslaugų. Centro atliekami moksliniai tyrimai apima biomedicinos, chemijos, kosmoso, ekonomikos plėtros, aplinkosaugos, gynybos sritis. „SRI International“ apyvarta siekia apie 540 mln. dolerių, jame dirba apie 2 500 darbuotojų, centras yra pateikęs daugiau nei 2 000 patentų paraiškų visame pasaulyje.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai