Verslo konfederacija ir Nacionalinė biblioteka skatins žinių visuomenės ugdymą Lietuvoje

Publikuota: 2016 m. lapkričio 30 d. trečiadienis

Siekdamos gerinti verslo aplinką, skatinti inovacijas ir puoselėti darnios visuomenės kūrimąsi šalyje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK) pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

Bendradarbiavimo susitarimą Nacionalinėje bibliotekoje pasirašė bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir LVK prezidentas Valdas Sutkus.

„Informacinė visuomenė – atvira, išsilavinusi ir besimokanti visuomenė, kurios piliečiai turi galimybę ne tik teoriškai, bet ir praktiškai dalyvauti visuomenės valdyme, politiniame šalies gyvenime, prisidėti prie modernios šalies vizijos kūrimo. Norint tapti konkurencingiems, reikia inovacijų, naujų technologijų, naujo požiūrio ir šiuolaikiškos vadybos – visa tai verslui gali duoti tik apsišvietusi ir pažangi visuomenė, todėl džiaugiamės galėdami kartu su Nacionaline biblioteka siekti šių tikslų“, – sakė LVK prezidentas V. Sutkus.

Nacionalinė biblioteka ir LVK susitarė dėl ilgalaikio strateginio bendradarbiavimo: kartu prisidėti prie žinių ir informacinės visuomenės kūrimo, užtikrinti valstybės informacijos politikos įgyvendinimą, skatinant ekonominę ir socialinę Lietuvos pažangą, sprendžiant visuomenei ir verslui aktualias problemas.

„Mąstanti ir kurianti visuomenė – tai atvira, turinti ateitį visuomenė. Siekiame, kad Lietuvos žmonės būtų kuo labiau pažengę, nebijotų naujovių ir pokyčių. Netradicinių idėjų reikia ir verslui, mes nuolatos plečiame savo partnerių ratą, todėl manome, kad šis bendradarbiavimas su viena pažangiausių Lietuvos verslo organizacijų bus abipusiai naudingas“, – teigė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas.

Abi organizacijos taip pat sieks ugdyti konstruktyvų požiūrį į verslumo skatinimą Lietuvoje, kartu dalyvaus įvairiuose verslo projektuose, bendradarbiaus atliekant verslo tyrimus, spręs kitas verslui aktualias problemas.

Šaltinis: lnb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

Populiariausi straipsniai