„Cash Management.iQ“: kaip apskaičiuoti inkasavimo išlaidas?

Publikuota: 2018 m. balandžio 18 d. trečiadienis

Inkasavimo išlaidų mažinimas – vienas iš pagrindinių kredito bei finansų įstaigų ir specializuotų tarnybų tikslų. Kad būtų galima to pasiekti, visų pirma, reikia apskaičiuoti, kiek bankai ir kitos finansų įstaigos išleidžia savo skyrių, savitarnos įrenginių priežiūrai ir išlaikymui.

Neseniai bendrovės BS/2 specialistai atnaujino grynųjų pinigų valdymo sprendimą „Cash Management.iQ“, įtraukdami modulį „CIT.iQ“, atliekantį itin svarbią funkciją, padedančią valdyti inkasavimą.

Naudojantis juo, galima valdyti inkasavimo brigadų maršrutą ir apskaičiuoti kiekvienos išvykos kainą. Į sistemą iš anksto įvedus grynųjų priėmimo ir išdavimo vietas, automatiškai matuojamas kelias tarp šių objektų ir grynųjų lėšų saugyklų. Apskaičiuojant kiekvienos inkasacijos išlaidas, vertinama Inkasacijos tarnybos darbuotojų darbo valandos kaina, transporto išlaidos (degalų ir reikiamų tepalų), transporto ir savitarnos įrangos susidėvėjimas.

Jau ankstesnėse „Cash Management.iQ“ versijose buvo įgyvendinta galimybė sukurti alternatyvius maršrutus, atsižvelgiant į inkasacijos svarbą ir saugumą. Naudodamasis nauja sistemos funkcija, inkasavimo tarnybos vadovas gali susidėlioti tinkamiausią savitarnos įrenginių inkasavimo tvarką ir perduoti maršrutus įgaliotiems inkasavimo darbuotojams.

Visų maršrutų duomenys nuolat registruojami sistemoje. Kad sistema automatiškai suskaičiuotų inkasavimo išlaidas, į duomenų bazę reikia įvesti šiuos  duomenis:

 - Visų objektų buvimo vietą (įskaitant ir grynųjų saugyklas)

 -  Automobilių techninius duomenis ir nusidėvėjimo normas

 - Kuro ir tepalų sąnaudas

 - Inkasavimo darbuotojų ir jų brigadų skaičių

 - Inkasatorių darbo užmokestį.

Sistemos operatorius realiuoju laiku gauna patikimus duomenis ir analitines ataskaitas apie inkasavimo išlaidas. Prireikus, banko buhalterijai ar inkasavimo tarnybai gali būti ištraukti detalūs duomenys apie dominančiu periodu atliktą inkasavimą ir suskaičiuota galutinė visos veiklos kaina.

Kai sprendimą „Cash Management.iQ“ naudoja inkasavimo tarnybos, teikiančios paslaugas finansų organizacijoms, galima tiksliai apskaičiuoti kiekvieno inkasacijos maršruto savikainą ir įgyvendinti  lanksčią bei efektyvią kainų politiką.

Plačiau apie „Cash Management.iQ“ galite sužinoti šio produkto interneto svetainėje  arba susisiekę tiesiogiai su mūsų specialistais, kurie pakonsultuos, kaip  spendimas gali būti pritaikytas Jūsų organizacijos infrastruktūrai.

Šaltinis: BS/2
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha