„Penki TV“ kviečia domėtis šalies kultūra

Publikuota: 2015 m. rugpjūčio 23 d. sekmadienis


Atnaujintas Palangos gintaro muziejus

„Penki TV“ kūrybinė komanda vasarą keliauja po Lietuvą, stebėdama ir fiksuodama įdomiausius mūsų šalies kampelius ir kultūrinį gyvenimą. Ką galima smagaus nuveikti vasarą? Kaip žmonės poilsiauja? Temos labai skirtingos – nuo garsių muzikos festivalių (Žagarės vyšnių festivalis, „Devilstone“, „Galapagai“ ir kt.) iki muziejų ir stovyklų.

Poilsiauti nori visi. Sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Viltis“ jau 26-tą vasarą atostogavo stovykloje „Pasaka“ Giruliuose. „Penki TV“ domėjosi, kaip ilsisi kiek kitaip pasaulį matantys žmonės.

Pažintį su Lietuvos kultūra „Penki TV“ komanda pradėjo nuo Jonavos, kurioje pavasarį pastatyta skulptūra „Achemos“ prezidento Bronislavo Lubio atminimui. Vėliau vėjai papūtė pajūrio link, į Juodkrantės pakrantę, apžiūrėti įspūdingo Miniatiūrų muziejaus, saugančio mažyčius tapybos kūrinius ant vėduoklių, medalionų ir kt. Čia pat nuskambėjo ir tarptautinis vaikų konkursas „Baltic Voice“.

2015-ieji paskelbti Etnografiniais regionų metais, taigi šiais metais Lietuvos gyventojai ypač kviečiami domėtis šalies etnografija. Anykščiai šią vasarą kviečia su vienu bilietu, galiojančiu dvi dienas, aplankyti net 9 muziejus. Tarp jų: A. Žukausko-Vienuolio muziejus, A. Baranausko klėtelė, Arklio muziejus ir vienintelis Lietuvoje tebeveikiantis siauruko geležinkelis.

„Penki TV“ kūrybinė komanda aplankė ir Žemaitiją bei Mažąją Lietuvą: Skuodo muziejų, kuriame nuo rugpjūčio 6 d. vyksta paroda „Žemaitiškų ornamentų paslaptys audimo raštuose“ ir Šilutės dvarą, neseniai atvėrusį duris po restauracijos, kuriame sukaupta daugybė H. Šojaus kolekcijų, taip pat pavasarį atnaujintą Palangos gintaro muziejų.

Artėjant rudeniui, verta užsukti į Kuršių marių pakrantėje įsikūrusią Ventės rago ornitologinę stotį, kurioje žieduojami Lietuvos paukščiai. Stoties vedėjas ornitologas Vytautas Jusys pasakoja apie paukščių migracijos įdomybes.

Na, o visą rugsėjį Plungėje skambės jau 10-asis Mykolo Kleopo Oginskio festivalis, kuriame jau apsilankė ir „Penki TV“ korespondentai.

Linkime malonių įspūdžių!

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha