Vienas stambiausių Vietnamo bankų įsigijo BS/2 apsaugos sprendimą „ATMeye.iQ“

Publikuota: 2018 m. vasario 27 d. antradienis

„Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) pristatė Vietnamo rinkai 400 programinės įrangos „АТМеуе.iQ“, skirtos bankomatų ir kitų savitarnos įrenginių stebėsenai bei apsaugai, licencijų. Įrangą įsigijusi įmonė „BSI Technology Infrastructure Development“ ją diegs Vietnamo banko „Techcombank“ tinkle.

„АТМеуе.iQ“ – kompleksinis savitarnos įrenginių apsaugos sprendimas, padedantis realiuoju laiku stebėti bankomatų tinklo veiklą, optimizuoti darbo procesus, operatyviai informuoti atitinkamus banko darbuotojus ir apsaugos tarnybas apie  kylančias grėsmes bei kitokias problemas.

Sprendimas sudarytas iš vaizdo apsaugos sistemos ir jutiklių, fiksuojančių kiekvieną įtartiną veiksmą, atliekamą su terminalu (mėginimus sukčiauti, fizines atakas bei atakas, prie terminalų prijungiant piktybines kortelių nuskaitymo priemones ir kt.). Be to, „АТМеуе.iQ“ padeda spręsti ginčytinas situacijas su klientais (pvz., klientui pamiršus iš bankomato pasiimti kortelę ar jam tvirtinant, kad bankomatas neišdavė grynųjų), nes vaizdo kameros įrašo visus bankomatu atliekamus veiksmus. Apie kylančias problemas operatyviai informuojami atsakingi banko darbuotojai.

2017 m. pabaigoje „ATMeye.iQ“ pelnė Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurso „Metų gaminys“ aukso medalį.

Vietnamo bankas „Techcombank“ (visas pavadinimas – Việt Nam Technological and Commercial Joint Stock Bank) įkurtas 1993 m. rugsėjį  Hanojuje. Šiuo metu jis yra vienas iš penkių stambiausių šalies bankų. Tikimasi, kad iki 2020 m. bankas dar labiau sustiprins savo poziciją. „Techcombank“ daugiausiai aptarnauja smulkaus ir vidutinio verslo įmones, mažmeninius prekybininkus (verta paminėti, kad smulkios ir vidutinės įmonės sudaro 90 proc. visos šalies ekonomikos ir tik 25 proc. gauna banko kreditus).

2017 m. „Techcombank“ priešmokestinis pelnas sudarė daugiau nei 8 trlj. Vietnamo dongų (286,2 mln. eurų). Bankas padvigubino pelną jau treti metai iš eilės. Kiekvienas banko darbuotojas atnešė bankui 1 mlrd. dongų (35,754 tūkst. eurų) grynojo pelno.

Šaltinis: BS/2
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha