Metų pradžioje mobiliosios programėlės parsisiųstos 13,4 mlrd. kartų

Publikuota: 2013 m. balandžio 11 d. ketvirtadienis

Itin sparčiai populiarėjant mobiliesiems įrenginiams, proporcingai didėja ir mobiliųjų taikomųjų programėlių populiarumas. Analitinės kompanijos „Canalys“ duomenimis, pirmame šių metų kvartale iš keturių didžiausių virtualių parduotuvių programėlės atsisiųstos 13,4 mlrd. kartų. Tai 11 proc. daugiau nei per visus praėjusius metus.

Parsisiuntimų statistika skaičiuota pagal „Apple App Store“, „Google Play“, „Windows Phone Store“ ir „BlackBerry World“ duomenis. Geriausią rezultatą pademonstravo „Google Play“ – 51 proc. visų parsisiųstų programėlių. Antroje vietoje atsidūrė nedaug atsilikusi „Apple App Store“.

Tačiau skaičiuojant tokių parduotuvių pelną, ryški lyderė – „Apple“. Iš pirmame kvartale  mobiliųjų programėlių kūrėjų uždirbto 2,2 mlrd. dol. pelno 74 proc. atiteko būtent „Apple App Store“. Atsiliekančios „BlackBerry World“ ir „Windows Phone Store“ kol kas čia vaidina statistų vaidmenį ir negali rimtai konkuruoti su minėtomis milžinėmis.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »