Bankai kviečia į finansinio švietimo renginius

Publikuota: 2017 m. kovo 23 d. ketvirtadienis

Kovo 27 d. prasideda jau tradicine tapusi Europos pinigų savaitė, kurios tikslas – stiprinti finansinio raštingumo žinias, gerinti bei populiarinti finansinį švietimą ypač tarp vaikų ir jaunuolių. Prie jos aktyviai prisijungia ir Lietuvoje veikiantys bankai, kviečiantys į įdomius, įtraukiančius renginius bei iniciatyvas.

„Europos tyrimų institucijų išvados rodo, kad žmogaus gerovė bene penkiasdešimt procentų priklauso nuo finansinių žinių bei įgūdžių turėjimo. Maža to, finansiniai vaikų ir jaunuolių gebėjimai veikia net, atrodytų, su finansais nesusijusias sritis, pavyzdžiui, akademinius pasiekimus ar psichologinę sveikatą. Žinoma, kartu būtini ir atitinkami praktiniai įgūdžiai. Visų pirma, vaikai jų turėtų gauti šeimoje. Tik, deja, tėvų, kurie galėtų perteikti tinkamų finansinių žinių ir padėtų formuoti atitinkamus įgūdžius, yra ne taip jau ir daug. Todėl turime ypač svarbią užduotį – kartu su visuomene, verslu, valdžios atstovais ieškoti būdų, kaip tą spragą užpildyti. Ne mažiau reikšminga, jog šiuolaikiniame amžiuje tos žinios neatsiejamos nuo skaitmeninio raštingumo“, – pažymi Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

Europos pinigų savaitė – tinkama proga dar kartą priminti ir atkreipti dėmesį į finansinio raštingumo svarbą bei reikšmę. LBA nariai kviečia vaikus bei jaunuolius aktyviai registruotis ir dalyvauti:

  • „Danske Bank“ kovo 27 – balandžio 7 dienomis jau aštuntą kartą organizuos švietėjiškų renginių ciklą „Pažink banką“. 1–5-tų klasių moksleiviams žaisminga forma bus pristatoma bankų atsiradimo istorija, jų veikla ir pagrindinės funkcijos. Moksleiviai turės galimybę patikrinti savo žinias apie finansų pasaulį. Į renginius kviečiami registruotis Vilniaus regiono moksleiviai ir mokytojai. Rekomenduojamas vieno apsilankymo grupės dydis – 15-20 moksleivių. Registracija tel. 1636, vietų skaičius ribotas.
  • SEB bankas moksleiviams organizuoja trijų pobūdžių veiklas:
  • Vyresniųjų klasių moksleivius kvies atlikti specialų finansinio raštingumo testą „Ar kontroliuoju savo pinigus?“. Šis testas padės įsivertinti finansines žinias ir suprasti, kokių žinių trūksta ir ką reikėtų tobulinti norint geriau tvarkyti savo pinigus.
  • Vyresniųjų klasių moksleivius kviečia registruotis į interaktyvias diskusijas Rytojus atėjo vakar“. Jų metu banko specialistai su moksleiviais aptars finansus, duos patarimų, kaip juos valdyti, skatins jaunus žmones galvoti apie savo ateitį.
  • Speciali  programa organizuojama ir ikimokyklinio amžiaus vaikams. UAB „SEB gyvybės draudimas“, norėdamas atkreipti dėmesį į priešmokyklinio amžiaus vaikus, jų jau ankstyvoje vaikystėje besiformuojančius taupymo įpročius, kvies 5-7 metų vaikus kartu su jų tėvais dalyvauti interaktyviose diskusijose – žaidimų forma pasikalbėti apie finansinio raštingumo svarbą, taupymo būdus ir, svarbiausia, vaikų svajones. Registruotis galima čia.
  • „Swedbank“ Finansų institutas kovo 28 d. kviečia 9-12 klasių moksleivius bei jų ekonomikos mokytojus į konferenciją „Kas vairuos tavo gyvenimą?“. Šiemet didžiausias dėmesys konferencijoje bus skiriamas savarankiško gyvenimo starto taisyklėms. Banko specialistai ir verslūs Lietuvos žmonės pasidalys asmenine patirtimi ir įžvalgomis apie verslumą, sėkmingą asmeninių finansų valdymą, technologijas bei jų įtaką darbo rinkai.
  • Šiaulių bankas sukurs edukacinių vaizdo siužetų ciklą „Ką žinau ir noriu sužinoti apie pinigus?“. Juos galima bus pamatyti banko „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose.
  • Tą pačią savaitę Lietuvoje minima ir visose ES šalyse vykstanti „Interneto savaitė 2017“, kviečianti mokytis, dalyvauti, dalytis ir kurti veiklose bei renginiuose, skatinančiuose saugiai naudotis technologijomis bei internetu, įgyti skaitmeninių įgūdžių darbui ir patogesniam gyvenimui.

Europos pinigų savaitė šiemet minima kovo 27–31 dienomis.

Šaltinis: lba.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha