„Dovanok šilumą“ organizatoriai dovanoja koncertą

Publikuota: 2016 m. lapkričio 29 d. antradienis

Šiemet jau trečius metus iš eilės kūrybos studijos „Showart“ iniciatyva Lietuvoje organizuojama akcija „Dovanok šilumą“. Akcijos tikslas – šaltuoju metų laikotarpiu suteikti ne tik fizinės, bet ir dvasinės šilumos Lietuvos žmonėms ir beglobiams gyvūnams.

Gruodžio 1 d. 19 val. akcijos organizatoriai kviečia visus vilniečius ir svečius atvykti į nemokamą baigiamąjį akcijos koncertą Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Susirinkusieji į koncertą bus vaišinami arbata, kartu su mezgykla „Knitas“ bus siekiama ilgiausio šaliko rekordo. Koncertuos „Z On A“, „Cosmic Apple“, GAN, BASI, „Netikėti svečiai“, „The Roop“, Bjelle. Organizatoriai žada ir staigmenų.

Pirmosios akcijos „Dovanok šilumą“ metu 2014 metais Vilniaus gatvėse sušalusiems praeiviams buvo dalijamos pirštinės, šalikai ir kepurės. „Showart“ vadovas Artūras Trofimovas pasakoja, kad mintis surengti tokią socialinę akciją kilo vieną žvarbų vakarą gatvėje pamačius senutę, trinančią sušalusias rankas. Tądien Artūras padovanojo jai savo pirštines.

Pernai prie akcijos prisijungė dar daugiau rėmėjų. Žmonėms buvo dovanojami ne tik šilti mezginiai, bet ir knygos. Buvo lankomi ir dovanų sulaukė tremtinių namai, skurdžiai gyvenančios šeimos bei gyvūnų prieglauda „Lesė“. Šventės rezultatais pasidžiaugta nemokamame koncerte.

Šiemet prie akcijos „Dovanok šilumą“ prisijungė Vilniaus kamerinis teatras, pakvietęs į nemokamus spektaklius vaikų globos namų auklėtinius ir Tremtinių namų senjorus.

Gyvūnų prieglaudoje „Lesė“ šįkart įgyvendinta aktyvi šeimininkų ieškančių augintinių paieškos akcija. Prieglaudos augintinius papuošė šunų kirpykla „Kudlius“, o pas naujuosius šeimininkus jie keliauja ne tuščiomis – įmonių grupė „Penki kontinentai“ parūpino pirmosioms augintinių dienoms naujuose namuose maisto.

Įvairiais kanalais internetu buvo išplatintos beglobių gyvūnų nuotraukos iš rudeniškos fotosesijos. Pirmieji laimingieji greitai sulaukė šeimininkų. Naujus namus Lietuvoje jau surado katinai Džonis, Grisas, Abrikosas, Sivė ir šuniukas Filas. Dar du šunys Myndė ir Otas netrukus iškeliaus į naujus namus Suomijoje.

„Džiaugiamės, kad mūsų akcija auga, atsiranda naujų partnerių, naujų idėjų, kurias kartu įgyvendiname. Smagu, kai gali pasidalinti šilumą su tais, kuriems jos labiausiai trūksta – ne tik su vienišais žmonėmis, bet ir su vienišais gyvūnais, kurie prie tavęs prisiriša ir tau pačiam gali suteikti šilumos“, – sako A. Trofimovas.

Lapkričio pabaigoje akcijos „Dovanok šilumą“ dalyviai aplankė Vilniaus sutrikusio vystymosi vaikų namus ir skurdžiai gyvenančias šeimas. Sunku patikėti, bet ir šiais laikais yra šeimų, kurios neturi nei kompiuterių, nei televizorių. Juos parūpino šviesolaidinio tinklo „Skynet“ komanda, o leidykla „Šviesa“ vaikučiams padovanojo dvasinę šilumą skleidžiančių knygų.

Akciją „Dovanok šilumą“ remia „BrandeVino“, „CaifCafe“, „JaGa“, „Knitas“, „Kudlius“, LRT, „Lrytas.lt“, „Media Traffic“, „Penki kontinentai“, „Šviesa“, Vilniaus kamerinis teatras, Vilniaus mokytojų namai.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha