„Hacker Games“ hakatono dalyviams talkins profesionalūs mentoriai

Publikuota: 2017 m. birželio 15 d. ketvirtadienis

Birželio 15 d. Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „LinkMenų fabrike startuos aštuntasis hakatonas „Hacker Games“. Kaskart apie 200 dalyvių suburiantis renginys vėl kvies kūrėjus kurti produktus, kurie galėtų pakeisti žmonių gyvenimus, palengvinti kasdieninius įpročius, o jiems talkins profesionalūs mentoriai.

„Renginys yra skirtas žmonėms, kurie nori kurti produktus, keičiančius žmonių kasdienybę. Tai yra erdvė bandymams, dalijimuisi idėjomis, bendraminčių paieškai ir savo turimų žinių išbandymui praktikoje“, – pasakojo renginio organizatorė, „Startup Lithuania“ vadovė Rimantė Ribačiauskaitė.

„Šio hakatono metu laukiame apie 200 dalyvių, kuriems šiemet pasiūlysime net 2000 kv. m. kūrybines erdves, iš viso daugiau nei 20 cechų ir biurų intensyviam komandų darbui“, – džiaugėsi VGTU „LinkMenų fabriko“ direktorius Adas Meškėnas.

Visą savaitgalį Vilniuje vyksiančiame hakatone programuotojai, dizaineriai, inžinieriai, jaunieji verslininkai susiburs į komandas, kurios kurs naujus programinės, techninės įrangos bei žaidimų produktus.

Kadangi komandos turės sukurti produktą bei jį pristatyti prieš renginio komisiją, geriausių rezultatų jiems padės pasiekti savo srities profesionalai – mentoriai. Jie konsultuos dalyvius žaidimų kūrimo, produkto ir dizaino kūrimo, verslo vystymo ir prisistatymo temomis bei techniniais klausimais.

Žaidimų kūrėjų mentorių komandą sudarys žaidimų kūrimo įmonės „Unity“ kokybės vadovas Mykolas Mankevičius bei „TutoTOONS“ programuotojų komandos vadovas Arvydas Burdulis. Techninę įrangą kuriančioms komandoms padės „Harba“ vadovaujantis programuotojas Rytis Tekorius bei VGTU „LinkMenų fabriko“ elektros inžinierius Tautvydas Vitauskas.

Tam, kad komandos puikiai pristatytų savo produktą komisijai, patarimus dalins vienas iš „Veleza“ įkūrėjų Martynas Nikolajevas, „TransferGo“ produkto dizaineris Vytas Butkus ir  „Deeper“ verslo vystymo vadovas Edvinas Vosysius. Jie kartu su „TableAir“ vadovu Luku Lukoševičiumi ir Martynu Matekoniu iš „Startup Highway“ patars verslo vystymo klausimais, o „TrackDuck“ įkūrėjas bei vadovas Edmundas Balčikonis ir kiti prodesionalai konsultuos produkto kūrimo ir dizaino srityse.

Birželio 16–18 dienomis vyksiantis „Hacker Games: Vilnius“ dalyviams žada puikių prizų bei visas sąlygas, kad jų darbas galėtų tęstis net ir visą naktį.

Všį „Versli Lietuva“ bei „Startup Lithuania“ šiuos hakatonus rengia kiekvieną metų ketvirtį taip skatindami inovatyvius ir idėjų turinčius žmones jas paversti realybe.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha