Lietuvos bankas kviečia į nemokamus seminarus didžiuosiuose miestuose

Publikuota: 2015 m. spalio 22 d. ketvirtadienis

Ketvirtą rudenį iš eilės Lietuvos bankas šalies gyventojams organizuoja nemokamus seminarus apie atsakingą asmeninių finansų valdymą. Lapkritį ir gruodį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje finansų ekspertai dalysis žiniomis, kaip atsakingai valdyti asmeninius finansus ir, prireikus, atsakingai skolintis, į ką atkreipti dėmesį renkantis ilgalaikius finansinius produktus, ir kokios nuostatos mums padeda siekti finansinių tikslų. 

„Sąmoningai ir atsakingai priimti finansinius sprendimus yra nemenkas iššūkis, nes šiuolaikinis pasaulis diktuoja mums greitą gyvenimo tempą ir pateikia begalę pasirinkimo galimybių, – sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka. – Nors skirtingų žmonių požiūris į asmeninių finansų valdymą skiriasi, tačiau tikimės, kad per seminarus įgytos finansinės žinios suteiks realios naudos ir padės priimti poreikius atitinkančius finansinius sprendimus.“

Lietuvos banko rengiamuose seminaruose patirtimi apie asmeninių finansų valdymą dalysis ekonomistė, publicistė, ekonomikos dėstytoja ir ekonomikos vadovėlių autorė, socialinių mokslų daktarė Aušra Maldeikienė. Apie tai, kokie pokyčiai laukia asmenų, nusprendusių skolintis būstui nuo lapkričio 1 d., ir kodėl tokių pokyčių reikėjo, paaiškins Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktorius Simonas Krėpšta.

Žiniomis apie pagrindines investavimo taisykles, finansines priemones ir pradedančiųjų investuotojų dažniausiai daromas klaidas dalysis investicijų valdymo įmonės „Synergy finance“ investicinių fondų valdytojai Lukas Macijauskas ir Artūras Milevskis.

Trijų knygų ir nuostatų keitimo seminarų autorė, asmeninio ugdymo trenerė Ilzė Butkutė atkreips dėmesį, kad kablelį frazėje „skursti negalima klestėti“ dedame mes patys, o tokios nuostatos kaip „visi giminėj skurdo, skursim ir mes“ arba „Lietuvoj neuždirbsi, nebent pavogsi“ dažnam iš mūsų trukdo ištrūkti iš užburto nepritekliaus rato.

Seminarų programa ir tvarka, kaip į juos registruotis, skelbiama Lietuvos banko finansinio švietimo interneto svetainėje.

Seminarai organizuojami vykdant Lietuvos banko finansinio švietimo programą, kurios tikslas – didinti šalies gyventojų finansinį raštingumą, skatinti domėtis asmeninių finansų valdymu ir priimti racionalius finansinius sprendimus.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha