Moderni vaizdo kamera – geriausia apsauga nuo vagysčių

Publikuota: 2011 m. spalio 12 d. trečiadienis

Lietuvos draudimo bendrovių duomenimis, per pirmąjį 2011 m. ketvirtį beveik dvigubai išaugo vagišių padaroma žala. Draudikai ir policijos pareigūnai nuolat ragina gyventojus būti itin budrius, ypač ilgesnį laiką palikus būstą be priežiūros.

Vienas iš patikimiausių būdų apsaugoti save, savo artimuosius ir savo turtą – didelės raiškos IP vaizdo kameros. UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ siūlo gyventojams inovatyvių AXIS ir MOBOTIX vaizdo stebėjimo sprendimų, kurių kaina – nuo 5 Lt per mėnesį >>> 

Namų kiemuose, laiptinėse, garažuose, vaikų žaidimų aikštelėse ir kt. įrengtos skaitmeninės kameros gerokai pranašesnės už senąsias analogines. Visų pirma jų fiksuojamas vaizdas ryškesnis ir aiškesnis (iki 50 kartų didesnė raiška) – lengvai atpažįstami veidai, automobilių numeriai ir kitokios smulkios, bet svarbios detalės, esančios tiek arti, tiek toliau nuo kameros. Tai vienas pagrindinių rodiklių, nuo kurių priklauso, ar bus atskleistas nusikaltimas ir atpažintas nusikaltėlis.

Dar vienas ne mažiau svarbus kamerų privalumas – nedidelės jų eksploatavimo sąnaudos. IP kameros prijungiamos prie elektros tinklo tuo pačiu kabeliu, kuriuo perduodami skaitmeniniai vaizdo signalai. Tai padeda sutaupyti ne tik įrangos diegimo išlaidas, bet ir bendras elektros energijos sąnaudas. Ir nors vienkartinės išlaidos įsigyjant analogines kameras gali būti mažesnės, per kelerius metus jų eksploatacijai išleidžiama kur kas daugiau nei skaitmeninių kamerų priežiūrai.

Sostinėje įgyvendinamo projekto „Saugi kaimynystė“ metu „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ įrengtų vaizdo kamerų privalumus galėjo įvertinti dalis Viršuliškių mikrorajono gyventojų. Anot Viršuliškių bendruomenės nario Edmundo Vaitkaus, rajone įrengtos kameros davė stulbinamų rezultatų ir suteikė galimybę gyventojams jaustis gerokai saugesniems.

„Kai mūsų rajone buvo įrengtos modernios kameros, čia nebeužfiksuota nė vienos vagystės. Tai puikiausias įrodymas, jog kameros tikrai veiksmingos. Dėl to savo kiemuose jaučiamės gerokai saugesni. Be to, jų fiksuojamą vaizdą galima stebėti kompiuteryje ar išmaniajame telefone ne tik namuose, bet ir darbe ar net kelionėje“, – komentavo E. Vaitkus.

Beje, užfiksavusios įtartiną judesį, šios kameros gali nuotraukas išsiųsti elektroniniu paštu, o transliacijos realiuoju laiku (on-line) prieinamos ne tik apsaugos bendrovės darbuotojams, bet ir patiems gyventojams.

Kad vaizdo kameros efektyvios, neabejoja ir Viršuliškių policijos nuovados viršininkas Marius Naruševičius.

„Paprastai apie 35 proc. nusikaltimų fiksuojama prie daugiabučių gyvenamųjų namų. Trečius metus Viršuliškių seniūnijoje įgyvendinamas projektas „Saugi kaimynystė Vilniaus mieste“ davė neįtikėtinų rezultatų – beveik metus čia nefiksuojama jokia nusikalstama veikla. Taigi, kameros – tai ne tik puiki prevencinė priemonė, bet ir reali pagalba atskleidžiant nusikaltimus“, – teigė M. Naruševičius.

Statistikos duomenimis, pasitelkus į pagalbą vaizdo kameras sostinėje atskleidžiama per 2 tūkst. nusikaltimų ir sulaikoma per 2 tūkst. asmenų.  

Išsamesnė informacija apie vaizdo kameras ir kitus būsto saugos sprendimus – www.smarthouse.lt.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai