Karališkosios vestuvės – tiesiogiai per „Youtube“ kanalą

Didžiosios Britanijos princas Viljamas ir jo sužadėtinė Kate Middleton sutiko, jog karališkosios vestuvės būtų tiesiogiai rodomos per „YouTube“ kanalą. Atnaujinimai, susiję su viena svarbiausių šių metų ceremonijų, bus skelbiami „Facebook“, „Twitter“ ir „Fickr“ puslapiuose. Visa tai pavers šias vestuves vienomis interaktyviausių žmonijos istorijoje.

Prieš paskelbiant šią naujieną, „Google“ buvo pranešusi apie interneto dienoraštį, kuriame ketinama publikuoti visus vestuvių atnaujinimus bei smulkiausias detales.

„Norėjome kuo labiau įtraukti žmones į karališkųjų vestuvių procesą, todėl ir panaudojome informacines technologijas. Princas su sužadėtine yra nuolatiniai „Facebook“, „YouTube“ naudotojai, todėl patys inicijavo šią idėją“, – teigė jaunųjų atstovas.

Ceremonijos metu, balandžio 29 dieną, valandą prieš vestuves ketinama atidaryti specialiai vestuvėms sukurtą kanalą, kuris vadinsis „The Royal Channel“, o tiesioginę transliaciją ketinama baigti praėjus kelioms valandoms po to, kai ką tik susituokusi pora pasirodys Bakingemo rūmų balkone pasisveikinti su žmonėmis.

Be tiesioginės transliacijos, žmonės visas naujienas galės sekti „gyvai“ vestuvių aptarnaujančio personalo komentarais pildomame ir kitomis nuorodomis į papildomą informaciją pateikiančiame interneto dienoraštyje.

„Tai bus pirmas kartas, kada vienu metu tiesioginė transliacija ir interaktyvus bei nuolat atnaujinamas interneto dienoraštis bus paleidžiami kartu. Na, pavyzdžiui, kai karališkosios poros karieta riedės pro Klarenso rūmus, vestuvių stebėtojai dienoraštyje galės gauti visą informaciją apie šiuos rūmus“, – kalbėjo karališkosios poros atstovas.

„YouTube“ jau dabar pristatė kanalą, kuriame žmonės iš viso pasaulio gali siųsti savo sveikinimus ir linkėjimus būsimiesiems jaunavedžiams.

Pastaruoju metu vis daugiau karališkųjų Didžiosios Britanijos institucijų pradėjo naudotis socialiniais tinklais ir kitomis informacinėmis technologijomis: pvz., Bakingemo rūmai lapkričio mėnesį sukūrė oficialių karališkosios šeimos „Facebook“ puslapį, o naujiena apie princo Viljamo sužadėtuves buvo paskelbta „Twitter“ puslapyje.