„Facebook“ pasiūlė automatinio veidų atpažinimo fotografijose paslaugą

Socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado funkcija „Tag Suggestions“, kuri automatiškai atpažįsta naudotojo fotografijose esančius veidus ir siūlo pasižymėti jose savo draugus.

Pranešime teigiama, jog testiniu režimu naujoji funkcija veikė jau kelis mėnesius, tačiau visiems tinklo naudotojams ji tapo prieinama tik nuo birželio 7 dienos. „Tag Suggestions“ susijusi su grupinių pastabų funkcija (angl. group tagging), skirta greičiau ir patogiau apdoroti serijomis įkeliamas nuotraukas.

Naujovė, kurią „Facebook“ anonsavo dar 2010 metų gruodį, sukėlė nerimą dėl asmenų saugumo. Pranešime pabrėžiama, jog saugumo sumetimais naujoji paslauga veiks tik tarp konkretaus naudotojo draugų sąraše esančių asmenų. Be to, tie, kuriems funkcija „Tag Suggestions“ atrodo nereikalinga ir žalinga, gali jos atsisakyti pasinaudoję privatumo nustatymais.

„Facebook“ – tai didžiausias socialinis tinklas pasaulyje, kuriuo naudojasi apie 600 mln. žmonių. Oficialaus „Facebook“ tinklaraščio duomenimis, kasdien socialinio tinklo naudotojai parašo prie fotografijų per 100 mln. pastabų.

Nuo 2008 metų veidų atpažinimo nuotraukose funkcija prieinama „Google“ sukurtos „Picasa“ paslaugos naudotojams.