Sukurtas „šnipinėjančių“ akinių prototipas

JAV bendrovė „ZionEyez“ pristatė akinius su paslėpta vaizdo kamera, didelės raiškos (HD) vaizdą perduodančius į internetą arba įrašinėjančius į vidinį kaupiklį.

Kalifornijos (JAV) bendrovės sukurti akiniai turi rėmeliuose paslėptą 720p HD raiškos vaizdo kamerą, 8 GB vidinę atmintį bei didelio jautrumo mikrofoną. Energiją tiekia akiniuose įmontuota įkraunama baterija, kurios talpos pakanka 3 valandų vaizdui įrašyti. Akiniuose taip pat yra ir „Wi-Fi“ bei „Bluetooth" ryšio mikroschemos, tad filmuojamą vaizdą galima tiesiogiai ar per mobilųjį telefoną transliuoti internetu.

Šie akiniai suderinami ir su „Apple“ operacine sistema „iOS“, ir su „Android“ išmaniaisiais telefonais. Jei naudotojas nenori transliuoti savo matomo vaizdo per internetą, jis gali pasirinkti vaizdo įrašymo į vidinę atmintį režimą ir vėliau perkelti nufilmuotą medžiagą į kompiuterį per „microUSB“ jungtį.

Kol kas paruoštas tik akinių prototipas. „ZionEyez“ skelbia pardavinėsianti akinius už 200 JAV dolerių, o išankstiniams užsakymams taikys 50 dolerių nuolaidą.