„Lulz Sec“ programišiai pranešė nutraukiantys veiklą

„Lulz Sec“ programišiai pranešė nutraukiantys savo veiklą. Tokia informacija buvo publikuota birželio 26 naktį tinklalapyje pastebin.com.

Atsisveikinimo pranešime grupuotė atskleidė, kad ją sudarė 6 žmonės, o pats projektas sukurtas 50-iai dienų.

„Atėjo laikas atsisveikinti. Privalome pasitraukti“, – teigė programišiai, per savo gyvavimo laiką atlikę sėkmingų DDoS atakų, sutrikdę TV kanalo „Fox“, korporacijos „Sony“ padalinio, JAV senato vidinio tinko, FTB, SOCA (britų agentūros, kovojančios su organizuotu nusikalstamumu) portalų veiklą.

Savo ideologiją programišiai parėmė gaunamais „lulzais“ (iš angl. žodžio „Lulz“ – juokelis). Pranešime apie veiklos nutraukimą „Lulz Sec“ paaiškino, jog sutrikdė tinklalapių darbą „greičiausiai dėl to, kad galėjo tai padaryti“.

Birželio 21 dieną britų policija pranešė apie vieno iš „Lulz Sec“ nario suėmimą. Pati grupuotė atsiribojo nuo 19-mečio Rajano Kleri (Ryan Cleary), kaltinamo DDoS ataka, nukreipta prieš SOCA portalą. Beje, dar birželio 23 dieną programišiai žadėjo kas savaitę pavogti ir publikuoti internete slaptą jėgos struktūrų tinklalapių informaciją. Apie tai, kas privertė „Lulz Sec“ atsisakyti šių planų, neskelbiama.