Netirpstantis šokoladas

Šiltu, vasarišku oru „dievų maistu“ nuo seno vadinamas šokoladas lengvai suminkštėja bei tirpsta, o tokiu šokoladu galima nesunkiai susitepti. Tačiau, kaip neįtikinamai skambėtų, išvengti limpančių pirštų ir išteptų drabužių bus galima skanaujant naują šokoladinį saldėsį.

Jungtinės Karalystės Lankašyro grafystėje įsikūrusi bendrovė „The In Thing“ teigia, kad „Magic Choc“ yra pirmasis pasaulyje netirpstantis šokoladas. Naujasis šokoladas reklamuojamas šūkiu: „Spausk jį, lipdyk jį, valgyk jį!“. Produktas parduodamas pieninio, baltojo ir juodojo šokolado gabalėlių pavidalu. Iš šių gabalėlių galima lipdyti ką tik nori visiškai neišsitepant.

Šokoladas gaminamas Šiaurės Airijoje pagal naują, užpatentuotą technologiją iš 100 proc. belgiškojo šokolado, kuris išlieka lankstus, tačiau yra atsparus temperatūrai iki +45 °C. Pakuotėje pateikiama ir instrukcija, išaiškinanti, ką galima nulipdyti iš tokio šokolado.

„Atradome būdą šį šokoladą gaminti komerciniu mastu ir patentavome procesą bei produktą. Šiuo metu rinkoje nėra nieko panašaus. Mūsų gaminiu jau susidomėjo pirkėjai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados ir Rusijos“, – sako „The In Thing“ vykdantysis direktorius Paulas Jacksonas.

Netirpstančio šokolado sudėtyje nurodomos tos pačios žaliavos, iš kurių gaminamas ir įprastinis šokoladas: gliukozės sirupas, kakavos masė, cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, emulsiklis sojų lecitinas, natūrali kvapioji medžiaga vanilė. Bendrovės tinklalapyje akcentuojama, jog į šį šokoladą nepridėta jokių dirbtinių skonio stipriklių ar dažiklių, jokių konservantų ir gyvulinės kilmės maisto produktų žaliavų.