Priimtos pataisos, būtinos bankų sistemos stabilumui užtikrinti

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Bankų įstatymo pataisų projektą Nr. XIP-3857 ir su juo susijusius Civilinio kodekso pataisų projektą Nr. XIP-3858(2) bei Viešųjų pirkimų įstatymo projektą Nr. XIP-3868, kuriais tikslinamas bankų sistemos reguliavimo reglamentavimas.

Pagrindiniai Bankų įstatymo pataisų projekto Nr. XIP-3857 pakeitimai susiję su probleminio banko turto, teisių, sandorių ir įsipareigojimų perdavimo pagrindų ir vykdymo tvarkos; paskirtojo laikinojo banko administratoriaus funkcijų; aplinkybių, kada gali būti taikomas probleminio banko išskaidymas reglamentavimu. Už projektą balsavo 77 Seimo nariai, vienas buvo prieš ir 4 susilaikė.

68 Seimo nariams balsavus už, vienam – prieš ir 16 susilaikius, priimtos Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos numatančios, kad šio įstatymo reikalavimai nebus taikomi bankų laikinųjų administratorių ir administruojamų bankų atliekamiems pirkimams.

85 Seimo nariams balsavus už ir 5 susilaikius priimtas Civilinio kodekso pataisų projektas, kuriuo patikslinta 6.116 straipsnio 1 dalis, nustatant, kad "perkelti savo skolą pagal skolininko ir skolos perėmėjo sutartį kitam asmeniui skolininkas gali tik tuo atveju, kai kreditorius sutinka, jeigu kituose įstatymuose, reglamentuojančiuose bankų ir bankų sistemos stabilumą ir patikimumą, nenustatyta kitaip".