Įmonės elektronine bankininkyste naudojasi aktyviau

Lietuvos įmonės vis aktyviau naudojasi elektronine bankininkyste atsiskaitydamos su vietiniais ir užsienio tiekėjais. Vidutinė operacijos Lietuvoje suma, naudojantis elektronine bankininkyste, per vienuolika šių metų mėnesių buvo daugiau kaip 58 tūkstančiai litų. Tai yra beveik penktadaliu daugiau nei 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu. Vietinių operacijų vidutinė suma per vienuolika šių metų mėnesių buvo daugiau nei 14 tūkstančių litų – 46 proc. daugiau nei 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu. Tai rodo Danske banko verslo klientų naudojimosi eBanku statistika.

Operacijų į užsienį vidutinė suma siekė beveik 137 tūkstančius litų. Nuo 2009 m. ji didėjo 9 proc. Lyginant šių metų vietinių ir užsienio operacijų vidutines sumas, pastarosios yra 9 kartus didesnės. Per vienuolika šių metų mėnesių eBanke verslas atliko 14 proc. daugiau operacijų nei tuo pačiu laikotarpiu 2009 m.

„Didžiausią – 30 proc. – bendros operacijos vidutinės sumos eBanke kilimą užfiksavome 2010 m. Vidutinė operacijų į užsienį suma, kuri yra žymiai didesnė už vietinę, rodo importo mastus, taip pat stiprius Lietuvos verslo ryšius su užsienio įmonėmis“, – sako Darius Jasinskis, Danske banko Produktų valdymo departamento direktorius.

Pasak D. Jasinskio, Lietuvos verslas, įvertinęs galimybes sutaupyti ir didinti efektyvumą, atsiskaitymams vis dažniau renkasi elektroninę bankininkystę – didėja ne tik vidutinės sumos, bet ir vietinių bei tarptautinių operacijų kiekiai.

Per pirmus vienuolika mėnesių, naudojantis elektronine bankininkyste, vietinių operacijų buvo atlikta 16 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2009 m. Operacijų į užsienį skaičius išaugo 31 proc.