Parodoje „CES 2012“ „Samsung“ pristato išmaniųjų televizorių ateities technologijas

Tarptautinės buitinės elektronikos parodos „CES 2012“ metu vykusioje spaudos konferencijoje „Samsung Electronics“ prezidentas Boo–Keun Yoonas pristatė išmaniųjų televizorių ateities perspektyvas. Jas sudaro 3 svarbiausi akcentai: „Išmanioji sąveika“, „Išmanusis turinys“ ir „Išmanioji evoliucija“. Pagrindinis „Samsung“ televizorių kūrėjų tikslas – vartotojus aprūpinti pažangiausiomis išmaniosiomis televizorių technologijomis.

„Samsung“ siekia perkelti ateities technologijas į šių dienų įrenginius. Naujuosiuose televizoriuose įdiegėme išskirtines funkcijas – valdymo balsu, gestais galimybes ir dar praplėtėme prieigos prie vaizdo ir garso turinio, pritaikyto asmeniniams poreikiams, galimybes. Tam, kad vartotojus pasiektų naujausios technologijos, „Samsung“ įdiegė sistemą, leisiančią vartotojams nuolat atnaujinti savo išmaniuosius televizorius vis naujomis funkcijomis„, – kalbėjo “Samsung Electronics" prezidentas Boo–Keun Yoonas

„Išmanioji sąveika“

Kadangi vaizdo ir garso turinys yra plečiamas ir tampa vis kokybiškesnis bei lengviau pasiekiamas, „Samsung“ kuria naujas technologijas, patenkinančias kylančius vartotojų poreikius. „CES 2012“ pirmą kartą pristatoma „Išmanioji sąveika“ leidžia vartotojams savo išmaniuosius televizorius valdyti balsu, judesiu ir naudojant veido atpažinimo funkciją. Šis sumanymas – alternatyva įprastam nuotolinio valdymo pultui. Dėl „Samsung“ 2012 m. elitinės išmaniųjų televizorių serijos modeliuose įdiegtos HD kameros ir dviejų mikrofonų vartotojas gali tiesiog pasakyti „Labas, televizoriau“, ir valdymo balsu funkcija įsijungs. Ištarus „Interneto naršyklė“, galima prisijungti prie tinklo, naršyti, taip pat padidinti arba sumažinti garsą tiesiog mostelėjus ranka.

„Išmanusis turinys“

„Samsung Apps“ programėlių parduotuvėje jau galima įsigyti daugiau nei 1400 išmaniųjų televizorių programėlių. Per pastaruosius dvejus metus kūrėjų skaičius padidėjo nuo 500 iki 25 tūkst. Dėl televizoriuose įrengto galingo dviejų branduolių procesoriaus, vienu metu galima siųstis programėles, tuo pat metu naršant internete arba žiūrint televizorių.

Naujausios serijos televizoriuose „Samsung“ įdiegta patobulinta paslauga „AllShare“ su „AllShare Play“ funkcija, kuri leidžia turinį perkelti iš vieno įrenginio į kitą ar tiesiai į saugyklą kompiuterijos „Debesyse“, nepriklausomai nuo buvimo vietos. „AllShare Play“ suteikia galimybę vartotojui rankiniu būdu turinį persiųsti į informacijos kaupyklą tinkle – „Debesyje“, arba turinį tiesiogiai perkelti iš išmaniojo televizoriaus ar kitų mobiliųjų įrenginių.

„Išmanioji evoliucija“

Technologijos nuolat tobulėja, atsiranda vis naujų funkcijų. Todėl nuo šiol visi naujieji 2012 m. išmanieji televizoriai bus „paruošti“ ateičiai. Naujasis „Samsung“ „Evoliucijos komplektas“ („Evolution Kit“) – pirmoji pasaulyje sistema, kurioje bus įdiegti visi būtini komponentai ir programinė įranga, leidžiantys prireikus atnaujinti televizorius. Turinio ir funkcijų patobulinimai bus diegiami visuose 2012 m. arba naujesniuose išmaniuosiuose televizoriuose.

Be to, 2012–aisiais „Samsung“ tęs bendradarbiavimą su kompanija „Google“. Sujungus kompanijų pajėgumus ir patirtį, ateityje vartotojams bus pasiūlyta dar daugiau funkcijų ir paslaugų.

Pristatomas „Samsung Super OLED“ televizorius, apdovanotas CES „Geriausios 2012 m. inovacijos“ prizu

„Samsung“ taip pat pristatė iš esmės naują, ilgai lauktą televizorių rūšį – pirmąjį „Samsung“ 55 colių (140 cm) įstrižainės „Super OLED“ (organinių šviesos diodų) televizorių. Šis „Samsung“ produktas „CES 2012“ parodoje buvo įvertintas prizu „Geriausios 2012 m. inovacijos“ kategorijoje. Kurdami šiuos įrenginius „Samsung“ inžinieriai panaudojo sukauptą patirtį bei žinias ir OLED technologiją pritaikė didelių matmenų televizoriuje. Dėl firminės „Samsung Super OLED“ technologijos televizorių atkuriamas vaizdas yra itin ryškus ir tikroviškas, nepriekaištingai atkuriamos dinamiškos scenos. „Samsung Super OLED“ televizoriuje tai pat įdiegta „Išmanioji sąveika“, „Samsung Apps“, 3D funkcijos, galimybė vienu metu atlikti keletą užduočių.