Lietuvos aukštasis mokslas pristatomas Gruzijoje

Vasario 23–26 dienomis Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykstančioje tarptautinėje studijų ir karjeros parodoje pristatomos Lietuvos aukštojo mokslo galimybės.

Lietuvos delegaciją sudaro 7 universitetų, 4 kolegijų, vienos aukštosios mokyklos ir EK švietimo programas administruojančio Švietimo mainų paramos fondo atstovai. Studentams iš užsienio Lietuvoje siūloma pasirinkti iš 59 bakalauro ir 77 magistro studijų programų užsienio kalbomis.

Tbilisyje Lietuvos aukštąjį mokslą taip pat pristato ir Vakarų Lietuvos regiono iniciatyvinė grupė, kurią sudaro 5 aukštojo mokslo institucijos: Klaipėdos, Šiaulių ir LCC tarptautinis Universitetas bei Klaipėdos valstybinė Kolegija. 

Tai viena iš trijų Lietuvos mokslo ir studijų institucijų grupių šiais metais pasirašiusių aukštojo mokslo pristatymo tarptautinėje erdvėje grupinių iniciatyvų projektų sutartį. 

Prekės ženklo „Study in Lithuania“ pristatymas tarptautinėse studijų parodose yra projekto „Lietuvos aukštojo mokslo tarptautiškumo plėtra“ dalis. Tai projektas, kurio metu siekiama pristatyti Lietuvos aukštojo mokslo reformą, sukurti bendrą šalies aukštojo mokslo įvaizdį, pristatyti jo patrauklumą ir kviesti užsienio piliečius ar kitose šalyse gyvenančius lietuvius studijuoti Lietuvoje. ESF lėšomis finansuojamą projektą kartu su universitetais ir kolegijomis įgyvendina Švietimo mainų paramos fondas.