„Lietuvos geležinkeliai“ ir VGTU kurs naują laboratorijų kompleksą

AB „Lietuvos geležinkeliai“ (LG) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) pasirašius bendradarbiavimo sutartį, buvo nuspręsta iki 2017m. į naują laboratorinę ir mokslinę įrangą investuoti 6 mln. litų. Trečdalį šių pinigų partneriai panaudos jau iki 2013m. Per penkerius metus bus įkurtos ir modernia įranga aprūpintos 8 laboratorijos, kuriose bus vykdomi geležinkelių transporto tyrimai, sprendžiamos techninės problemos, paruošiami su aukštosiomis technologijomis gebantys dirbti specialistai.

„Ši sutartis svarus žingsnis į priekį užtikrinant glaudžią mokslo ir verslo sektorių partnerystę. Investicijos padidins mokslinį Lietuvos potencialą, verslo sektoriaus konkurencingumą ir specialistų, galinčių vystyti geležinkelių transporto sritį, skaičių“ – sutarties svarbą akcentavo VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

Investicijomis į aukščiausio lygio techninę ir programinę įrangą siekiama ne tik atlikti Lietuvoje unikalius tyrimus ir bandymus, bet ir perkelti transporto studijų kokybę į aukštesnį lygmenį. VGTU mokslo darbuotojai galės dirbti su dyzelinių variklių bandymo įranga, detaliu angliavandenilių sudėties analizatoriumi, mobiliu elektroniniu mikroskopu ir virš 30 kitų aukštųjų technologijų prietaisų. Studentai turės galimybę praktiškai susipažinti su geležinkelių transporto ypatybėmis ir po studijų įsitraukti į LG veiklą bei kurti naujas geležinkelių technologijas. VGTU sutartyje įsipareigojo ruošti būsimus ekspertus pagal Lietuvos geležinkelių transporto poreikį, o LG prioritetine tvarka teikti universitetui informaciją apie jaunųjų specialistų poreikį bei dalyvauti VGTU studijų procese.