„Eddy“ – elektroninė braižymo lenta

Jeigu Jūs nors kartą gyvenime statėte namą, dalyvavote jo projektavimo procese ir pan., tai tikrai žinote, kiek daug įvairiausių eskizų, brėžinių ir pan. reikia parengti. Pluoštai popierių nugula stalus, o į statybų aikšteles tenka neštis didelius segtuvus. Dizaineris Austin Inglis siūlo paprastą šios problemos sprendimo būdą.

Prietaisas pavadintas „Eddy“ yra skirtas rengti įvairius brėžinius elektroniniu pavidalu, taip pat naudoti jau parengtus failus PDF ir kitais formatais. Ne, tai ne tas pats, kas kompiuterio ekrane su specialiomis programomis braižyti įvairias schemas. Jūs kaip ant paprasto popieriaus lapo galite atlikti įvairius matavimus, piešti detales, atlikti korekcijas ir pan. O visa tai darote ant lietimuisi jautraus ekrano – elektroninio popieriaus lapo.

Saulės energiją naudojantis „Eddy“ yra labai mobilus, mat elektroninis popierius „susivynioja“ į vamzdelį, taigi į statybų aikštelę nešatės, tiesiog nedidelę lazdelę. Tiesa, kol kas tai tik konceptuali idėja, bet, dizainerio Austin Inglis teigimu, jeigu kas nors apsiims finansuoti šį projektą – pasisekimas garantuotas, mat popierius jau „atgyveno“ savo laiką ir turi užleisti vietą naujausioms technologijoms.