Visuomenei – seminarai apie mokslo įdomybes

Balandžio mėnesį projekto „Idėja mano ateities miestui“ iniciatoriai organizuoja visuomenei mokslo populiarinimo seminarus, kuriuos ves Kauno technologijos universiteto lektoriai.

Technologinių mokslų įdomybės, dirbtinis intelektas, šiuolaikiniai energijos poreikiai, virpesiai aplink mus, naujausios telekomunikacijos, verslo galimybės ir sąsajos – apie visa tai keturiuose seminaruose, kurie vyks balandžio 11, 12, 19 ir 26 dienomis.

Seminarų programa: 

„Saulės kolektorių panaudojimo pavyzdžiai ir perspektyvos"

Balandžio 11 d. 16.00 val., Studentų g. 48, 150 aud., Kaunas

Kodėl aktualu mažinti pastatų energijos poreikius? Visiems žinomas posakis – šykštus arba kvailas moka du kartus, o Tu gali taupyti šiluminę energiją. Ar žinai kas yra saulės kolektorius, o kokie gali būti jų tipai? Saulės kolektoriai gali turėti ir privalumų, ir trūkumų, sužinok jų panaudojimo galimybes. Perprask kaip saulės kolektoriai gali ruošti karštą vandenį. Susipažink, kokie projektai įgyvendinti pasaulyje ir Lietuvoje. Gyvenk šiltai!

Lektorius – KTU Statybos ir architekturos fakulteto Geoinžinerijos katedros doktorantas Rokas Valančius.

 „Apie ką mąsto kompiuterinės programos, mašinos ir robotai? Ar dar toli iki dirbtinio intelekto sukūrimo?“

Balandžio 12 d. 16.00 val. ,Studentų g. 48, 150 aud., Kaunas

Dirbtinis intelektas – ar tai pasiekiama? Kodėl vis dar neturime protaujančių mašinų? Ar įmanoma sukurti robotą, kuris ne tik savo fizinėmis savybėmis už TAVE galėtų dirbti sunkius darbus, bet ir gebėtų žaisti su TAVIMI tenisą, palaikyti emocingą pokalbį, bei žinotų į kurią valyklą, bei kaip pristatyti TAVO nešvarų paltą, o gal net vietoj Tavęs galėtų pats išvalyti?

Lektorius – KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto Valdymo technologijų katedros lektorius Gintautas Narvydas.

„Virpesiai aplink mus“

Balandžio 19 d. 16.00 val., Europos pr. 121, Kaune, Technopolis.

Ar kada susimąstei, kad MES pusiau „akli“ ir pusiau „kurti“ ir dar nejautrūs? Nors gyvename įvairiausių virpesių pilnoje aplinkoje, tačiau savo jutimo organais suvokiame labai mažą dalį: girdime tik oro virpesius, kurių dažnis nuo 20 iki 20000 kartų per sekundę, matome tik šviesą kuri yra nedidelė elektromagnetinių bangų spektro dalis, o elektrinių ir mechaninių virpesių dažniausiai nejaučiame. Tačiau šiuolaikiniai matavimo prietaisai įgalina „pajusti“, o matavimo rezultatus pateikia suvokiamu vaizdu ar garsu.

Lektorius – KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Elektroninių ir matavimo sistemų katedros doc. dr. Darius Gailius.

„Telekomunikacijos. Verslas. Energetika"

Balandžio 26 d. 16:00 val., Europos pr. 121, Kaune, Technopolis.

Kiekvieno gyvenimas glaudžiai susijęs su telekomunikacijomis: kasdien su pažįstamais ir artimaisiais susisiekiame telefonu, o ir laisvalaikį leidžiame interneto platybėse, pasaulio naujienas išvystame stebėdami televizijos transliacijas. Tai ne vien pramogoms skirtos technologijos, naujausios ir inovatyviausios telekomunikacijos taikomos verslo sprendimuose, jos ne tik suteikia galimybę perduoti bet kokią informaciją, tačiau padeda valdyti ir energetikos resursus.

Lektorius – Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Telekomunikacijų katedros doc. G. Činčikas.