Pirmą kartą Lietuvoje – nuotolinės inžinerijos mokslų studijos

Nuo 2012–2013 mokslo metų Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pradės dėstyti technologijos bakalauro studijas nuotoline forma.

Studentai, kurie gyvena užsienyje, dirba ar dėl kitų priežasčių neturi galimybės nuolatos lankytis universitete jau gali rinktis mechanikos inžinerijos bei statybos technologijų ir valdymo pirmos pakopos studijas. VGTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pasiūlęs inžineriją mokytis visiškai nuotoliniu būdu.

„Gyvenimas Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, labai greitai keičiasi ir naujos technologijos į mūsų gyvenimus įnešė daug pokyčių. Todėl universitetas prisitaiko prie naujo gyvenimo tempo, naujų realijų, iššūkių“,– taip nuotolines studijas pristatė VGTU studijų prorektorius R. Kliukas.

Studijų procesas bus valdomas ir administruojamas virtualioje studijų aplinkoje „Moodle“, kuri yra lanksčiausia ir populiariausia pasaulyje, taip pat studijoms bus naudojamos visos moderniausios komunikacijos bei informacijos sklaidos priemonės.

Palaipsniui VGTU pasiūlys ir daugiau nuotolinių studijų programų. Šiuo metu jau prasidėjo priėmimas į 2012/13 m. m. vykdomas programas.