Žaliame universitete – žalias fakultetas

„Žalios idėjos“ stebuklas pasaulyje gimė dar praėjusiame šimtmetyje. Žingsnis po žingsnio vis daugiau žmonių patikėjo žaliąja ideologija, kuri juos paskatino atsigręžti į gamtą bei ją tausoti. Tausoti aplinką taip pat skatina KTU Ekonomikos  ir vadybos fakultetas, kuriame šiuo metu eksponuojama nuotraukų paroda „Žaliame universitete – žalias fakultetas“.

„Saugoti gamtą galime ne tik aktyviais veiksmais, bet ir švietimu apie šios veiklos būtinybę. Ši paroda skirta supažindinti Universiteto bendruomenę su „žaliąja“ veikla, į kurią yra įsitraukęs KTU Ekonomikos ir vadybos fakultetas.

Po kiekvienos nuotraukos pateikiami prierašai, kuriuose publikuojami faktai apie neracionalaus vartojimo poveikį gamtai, siekiama atskleisti, kokią žalą daro atliekų nerūšiavimas. Viliuosi, kad tai įkvėps akademinę bendruomenę dar aktyviau saugoti aplinką,“ – teigė parodos iniciatorė Kristina Malciuvienė.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos iš Dubravos urėdijoje vykusio eglučių sodinimo, kuriame dalyvavo KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentai, dėstytojai bei administracijos darbuotojai. Eglučių sodinimas – tai jau tradicija tampanti išvyka, kurią tikimasi tęsti ir kitais metais.

Medelių sodinimas – ne vienintelė „žalioji“ iniciatyva, plėtojama fakultete. Šį pavasarį administracijos darbuotojai buvo pakviesti rūšiuoti popierių, išmetant jį į specialiai popieriaus atliekoms skirtas dėžes.

Kristina Malciuvienė įsitikinusi, kad paroda, medelių sodinimas, skatinimas rūšiuoti šiukšles yra „tik pirmieji žingsniai plačiame ir ilgame kelyje, kuriame mus vienija gamta bei tikėjimas „Žaliąją idėja““.

Paroda vyksta KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete (Laisvės al. 55), trečiojo aukšto fojė. Kviečiame apsilankyti.