„Dangaus restoranas“ – jau Lietuvoje

Vilniaus meras Artūras Zuokas buvo pirmasis, kurį „Dangaus restorano“ organizatoriai pakvietė pasigrožėti Vilniumi, išbandyti meniu ir restorano saugumą

„Jausmas puikus! Pamatyti mūsų miestą neįprastu rakursu, pasigrožėti sostinės bokštais ir bokšteliais, – tai nuostabi pramoga, įsimintinas įvykis, gera dovana kiekvienam vilniečiui ir miesto svečiui. Džiaugiuosi, kad projekto organizatoriai iš visų Baltijos šalių ir miestų suteikė Vilniui pirmenybę“, – nusileidęs ant žemės  sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. „Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką, jau nuo šiandien įsikūrė Vilniaus rotušės aikštėje.

Čia veikia kranas, specialią 22 vietų platformą su stalu ir kėdėmis pakeliantis į 50 m aukštį. Pakėlimo metu svečiai gali mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu kyla virtuvės šefas – patiekdamas patiekalus jis betarpiškai bendrauja su svečiais.

Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyko pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.

B. Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir  „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.

Norintys apsilankyti „Dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o  vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.

2008 m. Belgijoje pradėtą projektą organizuoja „Events in the Sky“. Visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių, tokių kaip JAV, Kanada, Australija, P. Afrika.