Pavojingiausias kibernetinis ginklas sukurtas JAV ir Izraelio užsakymu

„Washington Post“ pranešė, kad pavojingą kompiuterinį virusą „Flame“ sukūrė JAV ir Izraelio specialiosios tarnybos. Jų sukurto viruso tikslas – Irano slaptos informacijos, ypač susijusios su branduoliniais ginklais, rinkimas.

„Kasperskio laboratorijos“ specialistų teigimu, tai gali būti vienas sudėtingiausių virusų ir pavojingiausių kibernetinių ginklų pasaulyje. „Flame“ rinko duomenis apie Irano valdžios kompiuterių tinklus, stebėjo aktyvumą juose ir siuntė informaciją užsakovams. „Kasperskio laboratorijos“ ekspertai „Flame“ virusą aptiko 2012 metų gegužę. Jis buvo rastas ne vienoje šalyje. Itin aktyviai virusas veikė Artimųjų Rytų regione.

„Flame“ sudaro modulių paketas, kuris užima apie 20 MB. Tai sunkiai analizei pasiduodanti kenksminga programa. Didelė apimtis užtikrina virusui daug funkcijų: ZLib, libbz2, PPMD, sqlite3. Be to, „Flame“ viruse yra įdiegta virtuali mašina LUA.

„Kasperskio laboratorijos“ atstovų teigimu, iš pirmo žvilgsnio „Flame“ neturi nieko bendro su anksčiau užfiksuotais „Stuxnet“ ir „Duqu“ virusais. Visgi naujausias tyrimas įrodo, kad „Flame“ ir „Tilded“ kūrėjai bendradarbiavo, o kai kurie „Stuxnet“ komponentai paremti „Flame“ platforma.