Stojantiesiems į Vilniaus universitetą – patogesnis studijų sutarčių sudarymas

Stojantieji į Vilniaus universitetą 2012 metų priėmimo į pirmosios pakopos ir vientisąsias bei antrosios pakopos studijas metu galėjo išbandyti studijų sutarčių sudarymą, kuris vyko elektroniniu būdu.

„Studentų patogumui Vilniaus universitetas nuolat siekia gerinti studijų ir administracijos procesų vykdymo kokybę. Šiais metais tai atliekama priėmimo procese panaudojant technologinius sprendimus ir pritaikant elektroninės bankininkystės paslaugą“, – teigia Vilniaus universiteto akademinių reikalų prorektorius doc. dr. Juozas Galginaitis.

Stojantiesiems į Vilniaus universitetą studijų sutarčių sudarymas tapo paprastesnis, nes šiais metais procesas buvo perkeltas į elektroninę erdvę – pakviestieji studijuoti sutartis galėjo sudaryti jiems patogiausiu būdu: atvykstant pasirašyti į Vilniaus universitetą ar tiesiog iš namų, identifikuodami save naudojantis elektroninės bankininkystės paslauga.

Stojantieji į pirmosios pakopos ir vientisąsias bei antrosios pakopos studijas buvo pakankamai aktyvūs sudarydami sutartis elektroninės bankininkystės paslaugų pagalba – beveik 35 proc. pakviestųjų sutartis sudarė neatvykdami į Vilniaus universitetą, o jiems patogioje vietoje patogiu metu. Daugelis pakviestųjų džiaugėsi, kad sutarties sudarymo procesas tapo greitesnis.

Šiais metais priėmimo į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas pagrindinio priėmimo metu studijų sutartis sudarė per 3600, į antrosios pakopos studijas – daugiau nei 1600 pakviestųjų