Per metus pasaulyje išspausdinama 3 trilijonai lapų

IDC analitikų skaičiavimais, 2011 metais, palyginti su 2010 metais, spausdintuvais ir kitais elektroniniais įrenginiais išspausdintų lapų skaičius pasaulyje sumažėjo 1 proc. Besivystančiose šalyse spaudinių kiekis išaugo 7,5 proc., o išsivysčiusiose – sumažėjo 5 proc. Iš viso per praėjusius metus pasaulyje išspausdinta 3,09 trilijono A4 puslapių.

Vakarų Europoje spaudinių kiekis sumažėjo 3 proc., o Centrinės ir Rytų Europos regionuose bei Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje išaugo 2 proc. Minėtame regione ir Vakarų Europoje iš viso kas minutę išspausdinama apie 2 mln. lapų. Tačiau augimą iš esmės nulėmė Artimųjų Rytų šalys ir Afrika, nors 63 proc. viso spaudinių skaičiaus tenka Vakarų Europai. Per 55 proc. puslapių šiandien spausdinama lazeriniais daugiafunkciais įrenginiais.

Spaudinių skaičiaus mažėjimas susijęs su diegiamomis bazinėmis spausdinimo paslaugomis, duomenų apdorojimo perkėlimu į el. erdvę, skaitmeninio formato medžiagos apimties augimu, ekologijos populiarėjimu ir sąnaudų taupymu. IDC ekspertų teigimu, artimiausioje ateityje spaudinių kiekis turėtų išaugti, nors augimą gali riboti tam tikri rinkos segmentai ar geografinės priežastys.