Įmonių grupės „Penki kontinentai“ metinė apyvarta – 122,8 mln. Lt

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ 2012 metus baigė sėkmingai. Metinė bendrovės apyvarta siekė 122,8 mln. litų, o tai 5 proc. daugiau nei 2011 metais.

Tradiciškai įmonių grupės lydere pagal 2012 metų finansinius rodiklius tapo įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2), besispecializuojanti bankinių technologijų, mažmeninės prekybos ir užsakomųjų paslaugų sektoriuose. BS/2 produktai ir paslaugos platinami ir žinomi daugiau nei 60-yje pasaulio šalių, o bendrovės pelnas praėjusiais metais sudarė apie 4 mln. litų.

2012 metais buvo vykdoma nuolatinė aptarnavimo tinklo plėtra ir kuriami nauji regioniniai centrai, kurių skaičius jau siekia 30. Šie centrai teikia paslaugas stambiems įvairių šalių bankams ir finansų institucijoms. Ženkli produktų ir paslaugų platinimo tinklo plėtra praėjusiais metais vyko Vokietijoje, Baltarusijoje, Mongolijoje, Tadžikistane, Azerbaidžane, Rusijoje, Turkijoje ir Vietname. Šalių lyderių pagal produktų ir paslaugų teikimo apimtis sąraše – Kazachstanas, Gruzija, Kirgizstanas ir Latvija. Vieno bendro įmonių grupės monitoringo ir aptarnavimo centro sukūrimas užtikrina stabilų daugiau nei 23 tūkst. bankinių ir telekomunikacijos įrenginių darbą įvairiose pasaulio valstybėse.

2012 metai buvo rekordiniai pagal investicijų į antrines struktūras apimtis – vien Lietuvoje ši suma siekė 31,5 mln. litų. Didžiąją minėtų investicijų dalį sudarė lėšos, skirtos šviesolaidiniam tinklui „Skynet“ plėsti ir statyti. Šiandien prie „Skynet“ prijungta jau daugiau 2 500 Lietuvos sostinės pastatų ir gyvenamųjų namų. Tai reiškia, kad pačiu greičiausiu internetu ir interaktyviąja televizija gali naudotis 132 tūkst. Vilniaus butų. Be to, ženkli investicijų dalis skirta loftų miesto „Loft Town“, kuriame veikia visos „Penkių kontinentų“ sukurtos intelektinio būsto funkcijos, pirmajam statybų etapui baigti ir antrajam pradėti.

„Penkių kontinentų“ valdybos pirmininko Idrako Dadašovo teigimu, bendros korporatyvinės sukauptų žinių apie projektus, klientus ir veiklos palaikymą bazės naudojimas lėmė vienas kitą papildančių modulinių sprendimų spektro plėtrą. Ji užtikrino efektyvų verslo procesų valdymą, pagrįstą praktikoje išbandyta metodologija.

Bendra Lietuvos biudžetui įmonių grupės sumokėtų mokesčių suma 2012 metais sudarė per 9 mln. litų.