Parduotuvė „Google Play“ nustelbė „Apple App Store“

Analitikai toliau lygina dvi didžiausias internetines mobiliųjų programėlių parduotuves – „Google Play“ ir  „Apple App Store“. Neseniai „Asymco“ specialistai paskelbė, kad, kaip rodo jų skaičiavimai, parduotuvė, kurioje parduodamos programėlės operacinei sistemai „Android“, tapo populiaresnė už „iOS“ konkurentę.

Analitikai tvirtina, kad šiuo metu iš parduotuvės „Apple App Store“ kiekvieną mėnesį atsisiunčiama apie 2 mlrd. programėlių, o iš „Google Play“ – 2,5 mlrd. Taigi jau po kelių mėnesių kompanijos „Google“ parduotuvė pagal bendrą atsisiuntimų skaičių aplenks savo „Apple“ konkurentę, prieš kelias dienas įveikusią 50 mlrd. atsisiuntimų žymą (kol kas „Google Play“ gali pasigirti tik 48 mlrd.).

Pabrėžiama, kad ši tendencija vargu ar pasikeis ir ateityje. Nepaisant to, kad „Apple“ produkcija išlieka itin populiari, operacinės sistemos „Android“ valdomų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių parduodama vis daugiau. Atitinkamai vartotojai vis daugiau programėlių siųsis iš „Google Play“.